Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Nem maradt üres bendő a Beziben rendezett falunapon

A képviselő-testületi tagok kiinduló ötleteit továbbfejlesztve kerkedett egésszé a reggeltől estig tartó program: civilek, egyesületi tagok, önkormányzati dolgozók és egyéb aktivisták segítették a szervezőmunkát. A gyerekeknek szánt ingyenes programok mellett kutyashow, talicskatoló-verseny, operettgála és élőzene szórakoztatta a nagyérdeműt. A hat bográcsban főzött hétszáz adag ebédhez az önkormányzat biztosította az alapanyagokat, de örömmel vették a vadászok felajánlását is.
- Nem ismerjük egymást a faluban mindannyian, sokan költöztek a településre, aminek én nagyon örülök, és talán ez a falunap ad alkalmat arra, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz az emberek - foglalta össze a rendezvény lényegét a polgármester. Ugyancsak leszögezte: Bezit annak ellenére sem lehet “alvó falunak”nevezni, hogy a munkaképes korú lakosság több mint kilencven százaléka Győrbe jár dolgozni. A régóta itt élők nem hagyják magukra az újonnan betelepülőket, mert segítik a beilleszkedésüket.
Érdekes látványt nyújtott a falu népével zsúfolásig megrhttp://www.molnarkft.hu/kepek/hirek/akott, Bezi határában forgolódó harckocsi. A győrszentiváni telephelyről érkező hernyótalpas  jármű a falunap alkalmából araszolt a településen a helyiek nem kis örömére. A 25 tonna súlyú, 600 lóerős motorral ellátott T 59-es kiképző parancsnoki harckocsi betonúton akár 90 km/órás végsebességre is képes - tudtuk meg Vitárius Györgytől. További érdekessége, hogy a szinte teljesen függőleges falon is képes felkapaszkodni. A jármű éles bevetésen nem vett részt annak idején, mert megfigyelésre, járművezetők betanítására használták. A tankok bérbe adására szakosodott társaság képviselője elmondta, hogy a hernyótalpas harci körülmények között igen jó étvággyal fogyaszt: 100 kilométerenként 600 liter üzemanyagot. Kiképzett katonák foglalkoznak a hadrendből kivont járművek felújításával és átalakításával - folytatta a tájékoztatást a szombathelyi állományból kikerült nyugdíjas egyenruhás. Vitárius György szerint gyereknek, felnőttnek egyaránt élmény, ha valódi harckocsi közelébe mehet, mert a honvédség a maga zárt világába civileknek nem nagyon engedett betekintést.




Beküldés dátuma: 2010. 07. 14.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés