Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Megyei informatikai fejlesztés a csornai Arany-iskolában

A 140 millió forint vissza nem térítendő támogatásból korszerű eszközöket vásárolnak, valamint képzésben részesítik az intézmények pedagógusait.
Kóczán Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke összefoglalta az ún.intelligens iskola létrehozására meghirdetett projekt lényegét, mely az egységes alapinformatikai felszereltség biztosítása mellett kiemelt célként kezeli a sajátos nevelési igényű tanulók fejlesztését, valamint a hátrányos helyzetű fiatalok felzárkóztatását. Az intézményekben oktatott többi közismereti tárgy elsajátításához szintén szükség van az  infokommunikációs technológiára – hangsúlyozta az alelnök, majd hozzátette: a szakemberek szerint a korszerű eszközökkel sokkal szórakoztatóbb a problémamegoldás, valamint a csoportos iskolai munka.
A projektzáró ünnepség házigazdája szintén azon szerencsés intézmények közé tartozik, amely részesült a fejlesztésből. A csornai Arany-iskola igazgatója arról a szerteágazó munkáról beszélt, melynek keretében a tanulásban és értelmében akadályozott gyerekek óvodai, általános iskolai, valamint speciális szakiskolai nevelésével foglalkoznak. A pedagógiai szakszolgálatnál dolgozó kollégák a logopédiai, a gyógytestnevelési és a korai fejlesztői feladatokat látják el. Ide tartozik még a gyógypedagógiai szűrés és fejlesztés, továbbá a nevelési tanácsadáson belül a pszichológiai vizsgálat és terápia, melyek meghaladják a több ezres nagyságrendet. Lechner Aranka leszögezte: a gyógypedagógiai oktatás-nevelés és fejlesztő tevékenység – hasonlóan más iskolákhoz –, ugyanazokkal a problémákkal küzd, mint a többségi tantervvel oktató intézmények. Egyre több anyagot kell megtanítani, és mind nehezebb a tanulókat motiválni, de ehhez kiváló segítséget adnak a megye által nyert informatikai eszközök.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés