Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kapuvár szeretlek! - 2023

Még az átmenetileg ősziesre fordult időjárás sem tudta elrontani a kapuváriak örömét: megrendezték a „Kapuvár szeretlek!” elnevezésű, évről évre visszatérő programsorozatot.

Hámori György elmondta, hogy szerették volna még jobban kiemelni a rendezvény helyi sajátosságait, ezért már az első nap a Kapuvárról elszármazott, ismert előadók léptek fel a színpadon: Stipkovits Vivien énekesnő és a Budapest Bár énekesnője, Németh Juci, valamint férje, G. Szabó Hunor. Rajtuk kívül Mészáros Tamás színész, valamint Magyarország egyik legtehetségesebbnek tartott rappere, Boros Tamás, művésznevén Essem szórakoztatta a közönséget. Dj. Eperjes Miklós retrodiszkóra várta az érdeklődőket.
Idei újdonság volt a Kiss Pizzéria & Restaurant Barbeque- és sörfesztiválja, melyen ötféle csapolt sört és rengeteg szárnyast, sertés- és marhahúsból készült ételt kínáltak a vendégeknek.
A Rábaközi Művelődési Központ előtti színpadhoz a gyerekeket várták különböző programokkal, ezenkívül kézműves foglalkozást tartottak a kisebbeknek. Idősek és fiatalok egyaránt részt vehettek a Hanyi Íjászok bemutatóján, valamint a Kapuvári Lóbarátok Köre lovaskocsikázásán.

2023 őszén megközelítőleg kétszer annyian neveztek a KapuvárRun futóversenyre, melyet a hagyományos „Kapuvár szeretlek!” program részeként tartották meg. A szervezők a sportprogram kiemelt helyszínét szintén a várgödörben található nagy rendezvénysátorba tették át, hogy a tavalyinál is több élményben legyen része a nézőknek. A frissítőállomásokat 2,5 kilométerenként telepítették, az 5300 méter hosszú pályaszakasz nagy részét pedig úgy jelölték ki az épületek közt, hogy a versenyzőknek csak néha kellett megküzdeniük a szembe széllel. A biztonságos közlekedési útvonalakat a város biztosította a résztvevőknek, akik többféle versenyszámban indulhattak. A futók az elégetett kalóriát a számukra kínált egytálétellel pótolhatták. (Fotó: Németh Ferenc)

Beküldés dátuma: 2023. 10. 02.

További hírek

Hirdetés