Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Idősek napja Beleden

A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen. A polgármester szerint napjainkban is nagy szükség van ezekre az erényekre, melyeket a gyermekek és az unokák is megtanulhatnak a nyugdíjasoktól.

Beled város önkormányzatának nevében Major Jenő köszöntötte az település éltesebb korú lakóit az idősek napja alkalmából. Elöljáróban Gyopáros Alpár jókívánságait tolmácsolta a megjelenteknek, mivel az országgyűlési képviselő egyéb hivatali elfoglaltsága miatt nem tudott személyesen jelen lenni a rendezvényen. Elöljáróban a polgármester elmondta, hogy az idei évben is eredményesen dolgoztak, jó néhány fejlesztés és felújítás valósult meg, említve a művelődési házat, az óvodát, valamint az elkészült három utcát. Mindezek ünnepélyes átadására az eddigi gyakorlatnak megfelelően a pünkösdi fesztivál keretében kerül sor.
– A közelmúltban temetőtől temetőig autózva beszélgettünk a családdal az idő múlásáról: mintha most lett volna a tavalyi mindenszentek – folytatta Major Jenő. – Gyermekeink úgy vélekedtek – mindegyikük 20 év körüli – , hogy lassan megy az idő. Jómagam úgy bölcselkedtem: nyugi, a második 20 csak 15-nek, a harmadik 20 pedig már csak 10-nek fog tűnni – mondta a polgármester, aki szerint meglehetősen sokat foglalkozunk az idő előrehaladtával, a szaporodó ráncokkal, az őszülő hajszálakkal, az el-elakadó emlékezettel.
– Manapság, amikor a fiatalság kultusza szövi át életünket, egyre nehezebb elfogadni, hogy bármennyire is szeretnénk, az időt nem tudjuk megállítani. A külsőségek világát éljük és közben elfelejtjük azokat az értékeket, amelyek a barázdált arccal és az egyre inkább őszülő hajjal járnak együtt. A derűs életszemlélet, a bölcs világlátás, a sok-sok tapasztalat, a türelem, a kitartás és a hit olyan tulajdonságok, amelyek csak az életkor előrehaladtával tudunk megszerezni – hangsúlyozta Beled polgármestere, majd köszönetet mondott az időseknek a családban végzett munkáért és a város fejlődése érdekében kifejtett erőfeszítéseikért.
– A köszöneten túl bízom abban, hogy az önök felé irányuló megbecsülést és szeretetet az év minden napján érzik mind a családban, mind a nagyobb közösségekben. Kívánom, hogy ma is érezzék jól magukat, szórakozzanak, beszélgessenek, töltsék kellemesen a délutánt. A mindennapokra szívből kívánok önöknek jó egészséget, további derűs nyugdíjas éveket – fogalmazott Major Jenő.

Beküldés dátuma: 2023. 11. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés