Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Hunyadisok ballagási ünnepsége Csornán

– Rendhagyó búcsúzás az idei – fogalmazott Pál Melinda. A Soproni Szakképzési Centrum Hunyadi János Technikumának igazgatója szerint nagy megtiszteltetés és felelősség hasznos tanácsokkal útra bocsátani a végzős tanulókat.

– A ballagás az igazi nagy sorsfordulók egyike. Olyan ünnep, amikor azok is nyakkendőt kötnek, akik eddig szakadt farmerben járkáltak. Ott van benne az öröm, hogy megküzdöttetek valamivel és a végére jutottatok. Ott van benne a búcsúzás, hiszen tanulóként utoljára jártátok végig jelképesen és valóságban is a mindennap megtett utat. Ott van benne a megtiszteltetés, ahogy alsóbb éves diáktársaitok, szüleitek, barátaitok, rokonaitok most összegyűltek, és nektek adják a figyelmüket, idejüket – hangsúlyozta a csornai Hunyadi igazgatója.
Örök dilemma ilyenkor, hogy mi hajtja a fiatalokat: az úton levés szépsége és célja, vagy a megérkezés vágya. Menni vagy megérkezni? Pál Melinda szerint a kettő kölcsönhatásban van egymással, mert a sikerhez végig kell járni az utat. A célba érés az érettségiző diákoknak nem arra szolgál, hogy lehorgonyozzanak, hanem erőt merítsenek a további kihívásokhoz. A hogyan tovább kérdésre mindenkinek meg kell találni a számára megfelelő választ. – Van egy rossz és egy jó hírem: az újabb utakat és célokat már saját magatoknak kell megtalálnotok, a jó viszont az, hogy ha alaposan körülnéztek, mindig megtaláljátok azokat, akikre támaszkodhattok.

Beküldés dátuma: 2024. 05. 13.

További hírek

Hirdetés