Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Hol esett, hol nem, de a kónyi falunap résztvevőit ez cseppet sem zavarta

Aller Imre polgármester arról tájékoztatott, hogy már a tavasz folyamán elkezdődnek az előkészületek: a hagyományos programok mellé  begyűjtik az ötleteket, az újonnan felmerülő javaslatokat. Az időpontok egyeztetése, valamint a személyi és a technikai feltételek teljesítése megfeszített munkát kíván az érintettektől - mondta a település vezetője. A hivatali dolgozókon kívül néhány bizottsági tag vesz részt a szervezésben, de a polgármester egyébként sem híve a nagy létszámú stáboknak, mondván, ha sokan vannak, akkor hamarabb becsúszhat egy-egy hiba.
Évről évre állandó visszatérő elem a kiállításrendezés, valamint a Kónyból elszármazottak találkozója, ugyanakkor minden alkalommal frissítik a repertoárt, ami ennyi esztendő távlatában nem egyszerű feladat. Az eltelt két évtized alatt sok sztárvendégnek tapsolhattak a falubeliek, ráadásul nem olcsó mulatság a fellépők gázsijának kifizetése, de Aller Imre úgy gondolja, ha erre van igény, akkor az önkormányzatnak vállalnia kell a plusz terheket. Valószínű, hogy az emberek többsége e lehetőség híján nem találkozhatna személyesen a hírességekkel. Az elmúlt két évben pályázati forrásból pótolták a kiadásokat, amire 2010-ben nem volt alkalmuk, de nem csüggednek, mert egész napra szóló kikapcsolódást biztosítottak a vendégeknek.
Munkatársunk rövid közvélemény-kutatást végzett a falunapi hangulatról a kicsik és a nagyok körében. Íme az eredmény: - Nagyon jól érzem magam, csornai vagyok, és bele fogok szállni a nagy gömbbe, amelyik a vízen gurul. Ettünk vattacukrot is! - harsogta a kifestett arcú Zsófi. Pintér Zita Győrsövényházról jött át a falunapra, ő a kreatív foglalkozásokat részesítette előnyben. Nagy Erika családjával látogatta meg a rendezvényt, és elmondta, hogy elégedett a gyerekeknek kínált programokkal. Illésné Erdélyi Viktória minden évben megnézi a falunapot, és gyermekeivel együtt élvezik a színes kavalkádot. Kiss Ernő nyugalmazott szili tanító szívesen visszalátogat szülőfalujába, s ahányszor csak  Kónyba érkezik, mindig úgy érzi, hogy falunapon van, hiszen sok régi ismerősével találkozik. Azokról a jól sikerült ünnepségekről is beszélt, amikor csak másnap délben hagyta itt a szeretett települést, és ment vissza Szilba. Barátaival ma már szolidabban szórakoznak, kevésbé néznek a pohár fenekére. - A falunap összehozza az embereket, legalább évente egyszer-kétszer jöjjenek haza. Fogjuk meg egymás kezét, hiszen mindenkinek van valamilyen emléke - mondta az elszármazott.



Beküldés dátuma: 2010. 09. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés