Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői. A pedagógus szerint hónapokba telik, mire a gyerekek minden szempontból megszokják új környezetüket.

A Beledi Általános Iskola első osztályában tanító pedagógusok egy évvel ezelőtt megkezdték az ismerkedést a nagycsoportos óvodásokkal, vagyis a mostani 1/a-ba járó gyerekekkel. A tanítónők saját készítésű ajándékokkal lepték meg a leendő nebulókat, akik hamarosan viszont-látogatásra érkeztek az iskolába. Nagyon jól érezték magukat az akkori negyedik osztályosok közreműködésével szervezett sportdélutánon. 2023 júniusában összevont szülői értekezletet tartottak, melyen elmondták, hogy mire érdemes odafigyelni az az iskolakezdés előtt. Az egyik augusztus végi napon az osztálytermekben várták az újdonsült elsősöket, akik a játék után vers- és énektanulással készültek az évnyitóra. Szeptember 1-jén már ismerős környezet várta a tanulókat az iskolában, ahol a – jegyezte meg Csóka Tibor Józsefné.
A beledi 1/a-ba hét lány és kilenc fiú jár, és ha a településeket vesszük figyelembe, akkor Páliból, Gyóróról és Rábakecölről is érkeznek tanulók.
– Tudomásul kell venni, hogy az elsőbe óvodás gyerekek jönnek, de abból a szempontból nem volt gond, hogy mit hova kell tenni és hogyan kell viselkedni, de rengeteg dolgot másként fogunk csinálni. Megszoktak valamit három éven át, és most teljesen más vár rájuk: nem akkor áll fel, amikor eszébe jut, a feladatokat pedig meg kell csinálni – fogalmazott az osztályfőnök, majd hozzátette: Hónapokba telik, mire igazi iskolás lesz belőlük.
A 2020 januárjában bevezetett új Nemzeti Alaptanterv (NAT) szerint első osztályban csak a kisbetűk írását sajátítják el a gyerekek, az összeadást és kivonást pedig a húszas számkörben gyakorolják és természetesen megtanulnak olvasni. Ágostonné Hajnali Csilla igazgatóhelyettes a szeptemberi szülői értekezleten a Kréta Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszerről tartott tájékoztatót a szülőknek. Csóka Tibor Józsefné idén ősztől először alkalmazza új NAT-ot az első osztályban, de magyart már tanított csoportbontásban a legkisebbeknek. Általánosságban elmondható, hogy nincs két egyforma osztály, ezért lehetnek egyéni eltérések a tanítási módszerekben aszerint, hogy a gyerekeknek minél jobb legyen.

Beküldés dátuma: 2023. 09. 26.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play