Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az új honvédelmi miniszter a Rábaközi Televíziónak adta első nyilvános interjúját

– A rendőrség emberei előtt le a kalappal, mert óriási munkát végeznek - köszönte meg rend erőinek áldozatos munkáját a honvédelmi miniszter. Hogy a közeljövőben még hány migráns hagyja ott szülőföldjét és érkezik térségünkbe, egyelőre megjósolhatatlan, ami viszont nyilvánvaló: Egyre többet kell erre áldoznia az Európai Uniónak – hangzott az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség csornai rendezvényén.

Csornán tartotta az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség országos sport- és konferencia hétvégéjét, amikor Antal Krisztián helyi elnök arról beszélt, hogy az érdeklődésből látszik, milyen sokan kitartanak a kereszténydemokrácia mellett. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség megyénkben négy alapszervezettel rendelkezik: Győrben, Mosonmagyaróváron, Sopronban és Csornán. Közösségépítő programjaikba a konferenciákon kívül ugyanúgy beletartoznak a bulik és a sportos összejövetelek, a kötetlen beszélgetések.

A csornai sporthétvégén más téma is szóba került, többek között a migránsok Magyarországra áramlása. A törvények szerint működő jogállamban léteznek határátkelők, ahol a hazánkba belépő, megfelelő igazolással rendelkező migránsok politikai menedékjogot kaphatnak, majd tovább mehetnek Nyugat-Európába – ezt már dr. Simicskó István mondta televíziónknak. A világnak nincs olyan része, ahol a zöldhatáron keresztül illegálisan érkezők milliós tömegei feltartóztathatatlanul tovább haladhatnak a számukra idegen országokban – hangzott az interjúban.
– Gyermekeink, szüleink biztonsága, a jövő érdekében regisztrálnunk kell ezeket az embereket. Ezért rendeltük el a „Határozott Fellépés 2015" elnevezésű hadgyakorlatot is. A tartalékosok behívására is kiadtuk a megfelelő utasítást – mondta dr. Simicskó István. A tapasztalatok szerint kilencven százalékban életerős fiatalemberek érkeznek Magyarországra, akik egyfajta előőrsként haladnak át hazánkon. Őket követhetik a család többi tagjai, ami komoly problémákat okozhat Európának – tette hozzá a honvédelmi miniszter. A terrorista gyanús elemek kiszűrése mindannyiunk biztonságát szolgálja.

Beküldés dátuma: 2015. 09. 29.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play