Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Az időseket köszöntötték Szárföldön

Szárföldön több mint tíz éve hívják össze november-december táján külön ünnepségre a faluban élő idősebb embereket. Sok hatvan éven felüli él a lehetőséggel, és örömmel vesz részt a vendégséggel egybekötött összejövetelen. A Gyertyafény kórus alapítója a fővárosból tért haza szülőfalujába, ahol hozzájárul a zenei élet felélénkítéséhez. Komlósi Gyuláné nyugdíjba vonulása után költözött vissza Szárföldre. A Budai Irgalmasrendi Kórház volt ápolási igazgatója mindig visszavágyott a településre, ahol többi kortársához hasonlóan tölti mindennapjait annyi különbséggel, hogy létrehozta az ifjúsági kórust. Mivel megszűnt a kötöttség, és több lett a szabadideje, az egyházi zenei világban hasznosítja ismereteit. Az alapokat a zeneiskolában szerezte meg, s később elvégezte a kántorképzőt is. Komlósi Gyuláné átadja a fiataloknak azokat az egyházi dalokat, amelyeket repertoárra tűzve már kisebb hangversenyeken is megállják a helyüket. A több mint hetven éves Bujtás Gyula korábban a kapuvári gépállomáson és a szárföldi téeszben dolgozott mint gépkocsivezető. A Matávtól nyugdíjba vonuló úrnak három lánya és öt unokája született. Ha játékról és táncról van szó, akkor nem számít a korkülönbség, ezért nagyon jól érzi magát a kicsikkel . A népes család amikor csak teheti, együtt tölti a hétvégéket is. Bujtás Gyula szerint egyetlen rossz szavuk sem lehet az önkormányzatra, mert mindig odafigyelnek az idősebbekre, akik a polgármesterhez fordulhatnak gondjaikkal. A nyugdíjasok alig várták Rugli Béla megérkezését, mert kezdetét vehette a zenés-táncos ünnepség.

De nem csak ezen az egy napon figyelnek az elesettekre, mert folyamatosan figyelik a szakemberek a segítségre szoruló időseket. Amennyiben úgy látják, hogy bővül  az ellátottak köre, bevonják az egyedülállókat és a családokat a szociális ellátórendszerbe. Az önkormányzat két éve vásárolta azt a kisbuszt, amellyel elszállítják a nehezen mozgó, beteg embereket ügyes-bajos dolgaik intézésére. Az alig ezer lelkes település lakosságának valamivel több mint az egynegyede a hatvan éven felüli idős ember. Ugyanakkor Szárföld büszke a fiatalokkal benépesített utcájára, amely egyre nagyobb bizakodásra ad okot. A megszaporodott gyermeklétszámnak köszönhetően idén már két csoporttal indult az óvoda – mondta Horváth Ferenc polgármester, majd hozzátette: a hitel felhalmozása nélkül működő falu minden vágya egy új óvodaépület létrehozása. Az önkormányzat évek óta arra spórol, hogy amennyiben közzéteszik a megfelelő pályázatot, állni tudják  annak önrészét.
A község kedvező fekvéséből adódik, hogy egyre többen szemet vetnek a rendezett, nyugodt vidékies környezetre, ahol több lehetőség is kínálkozik a szabadidő kellemes eltöltésére. A szépen karbantartott látványtó, a játszótér és a sportpálya nemcsak a helyieket, hanem az átutazókat is megállásra készteti, ahol akár napokat is el lehet tölteni. Beküldés dátuma: 2012. 11. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért Kapuváron

  Dr. Benedek Zoltánt néhány hónapja keresték fel a fogyatékkal élőket segítő civil szervezetek képviselői.

 • Infrastrukturális és tárgyi fejlesztések a kapuvári kórházban

  A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben az utóbbi időben nem volt szükség arra, hogy emberhiány miatt drasztikusan megváltoztassák a munkaidő-beosztást, az újonnan belépők kedvéért csak kisebb műszakváltásokra került sor.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

Hirdetés
DANUBIUS play