Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A katolikus egyház segítséget kíván adni a családoknak

A csornai plébános szerint a legjobb pedagógus az édesanya és az édesapa, mert a gyermek elsősorban tőlük tanulja meg a másokra figyelést, és általuk gyakorolja a szeretetet, valamint a megbocsátást. Az egyház úgy tekint a családra, mint az iskolára, és mivel nem szakképzett emberek alkotják, időnként segítségre szorulnak. A család az öröm mellett az aggodalom forrása is, mert a jó és a rossz, a szép és a kevésbé tetszetős keveredik a közösségen belül - jegyezte meg a papi hivatás gyakorlója. Ezt követően arról beszélt, hogy miért vált aktuálissá a téma 2011-ben. Két különböző nemű ember szövetsége mindig problémákkal jár, amely az eltérő érzelemvilágból és gondolkodásból fakad.  A családok többsége képes uralni a helyzetet, de nem minden esetben van így, és a konfliktus rossz irányt vehet. A plébános jelezte, hogy kellő érzelmi és akarati felkészítéssel hosszabb távon sem elképzelhetetlen a házastársak harmonikus együttélése.
Az egyház a konkrét segítségen nem azt érti, hogy beleszól a saját értékrendje szerint berendezkedő családok életébe, mert tiszteletben tartja azok függetlenségét, viszont a szeretet tartós megtalálásában pártfogolja a hozzá forduló embereket. A következetes életvezetés része a határozott megbocsátás. Aki tartós és boldogító közösséget akar kialakítani, annak érdemes az egyházra hallgatni, mert több ezer éves élettapasztalatot sűrít magában. A számtalan társadalmi elképzelés és ideológiaváltás közepette a vallási közösség időtálló értéket képvisel. Az egyház úgy támogatja a nő és a férfi előrevivő kapcsolatát, hogy tiszteletben tartja mindenki egyéni döntését. Tájmel Antal mint mondta, az élettársi kapcsolatban élőknek nem a papírforma miatt kellene elkötelezni magukat, hanem hogy nyíltan vállalják kettejük közösségét, hiszen tartoznak ennyivel a társuknak.
A Család évével kapcsolatos konkrét programokról még korai beszélni, de az ifjúsági hittanon és a felnőttek képzésén újból előtérbe kerülnek az egyén és a család értékei, valamint azok a problémák, amelyek megnehezítik a mindennapokat. A hozzájuk forduló középiskolások, egyetemisták életből merített kérdéseikre kimerítő választ kapnak - tette hozzá Tájmel Antal.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért Kapuváron

  Dr. Benedek Zoltánt néhány hónapja keresték fel a fogyatékkal élőket segítő civil szervezetek képviselői.

 • Infrastrukturális és tárgyi fejlesztések a kapuvári kórházban

  A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben az utóbbi időben nem volt szükség arra, hogy emberhiány miatt drasztikusan megváltoztassák a munkaidő-beosztást, az újonnan belépők kedvéért csak kisebb műszakváltásokra került sor.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

Hirdetés
DANUBIUS play