Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A döriek birtokba vehették új buszmegállójukat

– A buszmegálló annyit jelent nekünk, dörieknek, mind a budapestieknek az új metróvonal, vagy országunknak egy új autópálya – fogalmazott az átadóünnepségen Dóczy Géza. A probléma bizony addig fajult, hogy az egyeztetések előtt a szülők és a gyerekek elkeseredésükben sztrájkra készültek – idézte fel az előzményeket a térség országgyűlési képviselője.

Korábban magáncég szállította a döri gyerekeket a csornai általános iskolába, de egy kormányhatározat szerint ahol elérhető a Volán járata, a társaság buszával kell az utaztatást megoldani. A szülők eleinte rosszallták az intézkedést, de ma már mindenki elégedett, sőt büszkék arra, hogy ilyen szép megálló épült a faluban. A nézeteltérés abból adódott, hogy a Kisalföld Volán szerint a Szabadság utca nem felelt meg a tömegközlekedés feltételeinek, ezért a kultúrház elöl a társaság nem vállalta a döri gyerekek utaztatását Csornára. A szülők aggódva gyermekeik biztonságáért, jelezték, hogy szerintük meg a Kossuth utcai megálló veszélyes a csoportosan várakozó gyermekek számára. Mikor Gyopáros Alpár tudomást szerzett a problémáról, felajánlotta segítségét. Az országgyűlési képviselő ismertette a döri polgármesterrel a pályázati lehetőségeket, s már másnaptól végigkövette a pályázat sorsát.
– Pályázatunkat a döntéshozók pozitívan bírálták el. Megkaptuk a pénzt, hozzáláttunk a kivitelezéshez – ismertette Dóczy Géza a bruttó 8 millió 400 ezer forintos beruházást. A polgármester megköszönte Gyopáros Alpár emberi és képviselői hozzáállását, mellyel a döriek ügyét előbbre vitte.
Gyopáros Alpár szerint teljesen jogos volt a döriek igénye, hogy 21. századhoz méltó, és főleg biztonságos buszmegállóban szállhassanak fel a járművekre. Az idősebbeknek sem mindegy, hogy emelt szintű padkáról lépnek-e fel a buszokra. A képviselő az átadóünnepségen arra kérte a dörieket, hogy vigyázzanak együtt a közösség tulajdonát képező buszmegállóra. Kameránknak megjegyezte: a kisebb volumenű, apróbb fejlesztéseket is érdemes megemlíteni, hisz számtalan ehhez hasonló példát tudna mondani, mely az elmúlt időszakban valósult meg a Rábaköz falvaiban. Az eredmények sosem maguktól születnek, mert benne van nagyon sok ember munkája. – Köszönöm a Belügyminisztérium, azon belül az önkormányzatokért felelős államtitkár támogatását, aki első szóra a segítségünkre volt – hangsúlyozta Gyopáros Alpár, aki több alkalommal tapasztalta, hogy valódi közösségi szellem uralja Dör községet. Az itt élők társadalmi munkát vállalva tesznek településükért, s ha kell, anyagilag is áldoznak a köz javáért.

Beküldés dátuma: 2015. 06. 24.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés