Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület polgármesterjelöltje dr. Turi György

Dr. Turi György még mielőtt  érdeklődésünkre reagált volna, az általa komoly eredménynek tartott önkormányzati intézmények felújításáról beszélt: 1 milliárd 370 millió forint vissza nem térítendő pályázati forrásból újult meg a volt községháza, a nyugdíjasotthon, a polgármesteri hivatal, a Széchenyi-iskola, kistérségi támogatással pedig a művelődési ház. A városháza munkájával kapcsolatban megjegyezte: a nyár folyamán lezárult ÁSZ (Állami Számvevőszék)vizsgálat megállapítása szerint az országos átlag felett teljesített a hivatal. Egyedüli kifogásként hangzott el, hogy nincs egyértelműen rögzítve a kibocsátott kötvénnyel járó teher törlesztésének módja.
- Ha valamikor valahol én Csornáról nyilatkozhattam, mindig elmondtam azt, hogy két nagyon súlyos gondja van a városnak a többi hasonló lélekszámú településekhez viszonyítva: az egyik az átmenő forgalom nagysága, a másik a kórházunk helyzete - fogalmazott dr. Turi György -, de most már mindkettő kapcsán valami kis pozitívumról is beszámolhatok. Amennyiben megépül az elkerülő - a mostani jelzések szerint 2014 végére várható -, ez egy láncreakciót fog elindítani. A nyilatkozó a következőre gondolt: Számítanak az Ipari Parkban letelepedni szándékozó befektetőkre, akik az elkerülő révén rögtön az országos vérkeringésben találják magukat. A munkahelyteremtő beruházás eredményeként pedig a fiatalok letelepedésében bíznak, és a keletkező lakásigény az építőipart is a pozitív irányba húzza. Tovább tekintve a jövőbe, több bölcsődei, óvodai és iskolai férőhelyre lesz szükség a városban. A hamarosan elköszönő polgármester végigküzdötte az elmúlt ciklust a kórház megmaradása érdekében. Pozitívumként könyveli el, hogy októbertől kinevezett igazgatója lesz az intézménynek. A termál ügyében is lát esélyt arra, hogy a város tulajdonába kerüljön a kút, de ha mégsem, akkor nekiállnak a  fúrásnak.
Dr. Turi György a bevezetőben megfogalmazott kérdésre így reagált: Egyik szemével állandóan hátrafelé kell néznie, hogy kivédje az esetleges támadásokat. Úgy véli, hogy az őt polgármesterjelöltként indító Korona Egyesület teljes mértékig a Fidesz országos politikáját követve fog működni, a párt csornai csoportjáról viszont az a véleménye, hogy  kiskirályokból álló baráti klikk tartotta az uralma alatt, “akik meg szerették volna határozni a történéseket”. Miért szakított a csornai fideszesekkel? -Mert nem úgy táncoltam, ahogy ők fütyültek - jött a válasz.
Megválasztása esetén mi lenne a legfontosabb célja Csornán? kérdésünkre dr. Turi György így reagált: Az elkerülő útra abszolút nincs ráhatása,  legfeljebb a fórumokon hangoztathatja az óriási forgalom negatív hatásait. A kórház további működtetésére már van némi befolyása, mert önkormányzati fenntartású intézményről van szó. A termálról szólva pedig hangsúlyozta: meg kell várni a bírósági döntést, utána határozhat a helyi plénum a kút megszerzéséről vagy más megoldásról.
Az előző ciklusban Fidesz logó alatt bejutott polgármesternek újabb megválasztása esetén az egység lenne a legfőbb vágya, de immár a fideszesekkel szemben.
(A Rábaközi Magazin szeptember 29-i számából. Honlapunkon megjelent: ugyanaznap)
Beküldés dátuma: 2010. 09. 29.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért Kapuváron

  Dr. Benedek Zoltánt néhány hónapja keresték fel a fogyatékkal élőket segítő civil szervezetek képviselői.

 • Infrastrukturális és tárgyi fejlesztések a kapuvári kórházban

  A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben az utóbbi időben nem volt szükség arra, hogy emberhiány miatt drasztikusan megváltoztassák a munkaidő-beosztást, az újonnan belépők kedvéért csak kisebb műszakváltásokra került sor.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

Hirdetés
DANUBIUS play