Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A csoport vezetőjén keresztül minden táncos munkáját elismerték

A bodonhelyi táncos beleszületett a show  világába, ezért a rivaldafény élete természetes része. Szabó Szilvia hét éve csapatban végzi
ezt a munkát, örömet szerezve a települések apraja-nagyjának.

Bodonhelyi show-táncosok nélkülözhetetlen, üde színfoltjai a környező települések rendezvényeinek, de a résztvevők szülei, családtagjai nemcsak ezért boldogok, hanem mert látják gyermekük fokozatos fejlődését. Szabó Szilvia több településen oktatja a táncot, és Bodonhelyen két csoportja működik.
Ha szeretnénk megismerni a kezdeményezés eredetét, kicsit kukkantsunk bele  Szilvia magánéletébe.   A művészi tornára járó tanuló hétéves korában kezdett ismerkedni a tánccal. A mozgékony, hajlékony lány tanára javaslatára jelentkezett a Győri Tánc -és Képzőművészeti Iskolába, ahol fakultatív órák keretében akrobatikára, művészi tornára és dzsesszbalettre járt. Miután leérettségizett, részt vett egy fővárosi válogatón, így a budapesti Broadway Dance Companyhez került, s a turnézó társasággal több hónapot töltött külföldön. A táncos életre szóló élményeket szerzett a nagyvárosok színházaiban, ahol óriási közönség előtt léptek fel, és munkájukat minden alkalommal  elismerés övezte. Az egyik bodonhelyi falunap alkalmával – az akkor még hétfős csapat – egyetlen fellépésre tervezte produkcióját. A siker nem maradt el, ezért újabb felkérések következtek, és egyre többen szerettek volna csatlakozni a csapathoz. A kis települések egyik előnye, hogy mindenki ismer mindenkit, így családias légkörben, egymás iránti tisztelet és szeretet jegyében zajlanak a próbák.  A kezdetben főleg csak a nyári falunapokon és fesztiválokon bemutatkozó tánccsoportot ma már egész éven át foglalkoztatják. Produkciójukkal feldobják a programokat, de természetesen mindig alkalomhoz illő koreográfiával állnak ki az emberek elé.
A jó ritmusérzékű, rugalmas, kevésbé kötött ízületekkel rendelkező fiatalok nyilván tovább jutnak a gyakorlással, de az idősebb táncosok között is akadnak tehetségesek. A bodonhelyi show-táncosokat nem lehet plágiummal vádolni, mert darabjaikat  mindig saját koreográfiára adják elő , ráadásul az életkor szerint meglehetősen vegyes csapat ízléséhez igazítva.
– Nem szeretnénk betörni a profik világába, nekünk nagyon jó ez így. Nem akarunk versenyekre járni, ezért a sikereket a fellépéseinken aratjuk – mondta a táncoktató, aki ezt a mozgásformát mindenkinek ajánlja, mert fejleszti a ritmusérzéket, és nem utolsósorban sok-sok önbizalmat ad.
 Szabó Szilvia  nemrég megkapta a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjat. A tánctanárnak saját fellépéseit tekintve nincsenek magasabbra törő tervei, de boldogan  közreműködne egy még nagyobb létszámot megmozgató megyei tánciskola létrehozásában.

Beküldés dátuma: 2014. 04. 26.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play