Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A bajnokságban való bentmaradás a tét

A KSE vezetősége a 2014-es tavaszi szezon végén még aggódott a labdarúgók átigazolásai miatt, de az elnök szerint mostanra nagyon jó
összetételű gárda alakult ki az első osztályban és a felnőtt csapatban. Egy meghatározó játékos távozott, a többiek nagyrészt maradtak,
illetve öt új focista  lépett a  leköszöntek helyére.

Kapuváron a szervezett sportélet csak rövid ideig szünetelt a nyáron, hiszen már júliusban elkezdődtek a felkészülési mérkőzések. A háttérbázis pedig azon  munkálkodott, hogy a focicsapat   legalább az előző bajnokságon elért teljesítményét hozza a későbbiekben. Természetesen az sem baj, ha ennél jobban játszanak – jegyezte meg dr. Benedek Zoltán, hiszen a Kapuvári Sportegyesület focistái – a 2013/2014-es őszi-tavaszi fordulóban – nyolc-kilenc ponttal maradtak le az utolsó előtti helyezettől. A KSE sportmúlttal rendelkező elnöke úgy véli,  hogy az év eleji nehézségek áthidalásában sokat jelentett a szakosztály vezetőségének felállása. A város régi sportbarátja, Kleizer Károly bevetette kapcsolatait, így sikerült megnyerni a játékosokat. Horváth László Csaba elnökségi tag és a televíziónknak nyilatkozó elnök szintén mozgósította ismerőseit. Varga József személyében pedig olyan  edzőre tettek szert, aki tekintélyét megőrizve is képes együttműködni a játékosokkal. A nyilatkozó szerint a kölcsönös tisztelet a kulcsa a hatékony munkának.
Az augusztus 9-ével kezdődött 2014/2015-ös őszi bajnokságon elindult az U17 és U21-es korosztály is.
Utóbbi csapatok motiváltabbá válhatnak azáltal, hogy az NB-II.-ben szereplő, hasonló korosztályú ellenfelekkel fognak küzdeni. A magasabb szintű, keményebb játék nemcsak a hosszabb távra történő utazásokat jelenti, hanem a nagyobb képzési lehetőséget is. A város sportegyesülettel kapcsolatban lévő Nebuló Futball SE pedig felkészítette  U14-es csapatát.
Sok tehetséges versenyzővel rendelkeznek a táncosok – mesélte dr. Benedek Zoltán. Megjegyezte: a tagok közül többen az Európa-bajnokságon is megmérették magukat. A karate szakosztály szintén sikert sikerre halmoz, ráadásul az ide járó fiatalok olyan lelki támogatásban részesülnek, amely később is a hasznukra válik. Mivel a modellezés nagyon eszközigényes sport, a szakosztály nehezen indít résztvevőket a rangosabb versenyekre.
A Kapuvári Sportegyesület fő támogatója az önkormányzat, mely a tavalyinál is többet fordít a város sportjára. A legnagyobb közösséget a labdarúgók képviselik, ezért ők számíthatnak a jelentősebb összegre. A KSE elnöke elégedett az egyesület anyagi helyzetével, és reméli, hogy a későbbiekben is hasonló támogatásban részesülnek.
Dr. Benedek Zoltán „civilben” kórházigazgató, tehát akad feladata bőven. Hogy bírja idővel és energiával? Nem arra gondol, hogy mennyi dolga lenne, hanem mindig az éppen előtte álló aktuális feladatra koncentrál. – A legjobb múzsa a határidő. Nem érdemes jóval előbb nekilátni, hiszen időközben a körülmények megváltozhatnak – tette hozzá. Úgy érzi, egyelőre meg tud felelni az elvárásoknak, hiszen álmatlan éjszakák eddig nem gyötörték.

Beküldés dátuma: 2014. 09. 01.

Kapcsolódó hírek

  • A KSE számít a saját nevelésű utánpótlás játékosokra

    A felnőtt csapattal együtt 200-an fociznak a Kapuvári Sportegyesületnél. A legtöbb játékos az utánpótlás bázist biztosító Nebuló FSE-től kerül ki – mondta Böcskör Zsolt, a KSE elnöke, aki sportegyesület infrastrukturális fejlesztéseiről is beszélt.

További hírek

Hirdetés