Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

"Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"

A Rába folyó közelsége hozta a víz és az úszás szeretetét a rábakecöli Kovács családnak – mesélte az édesanya, akinek lánya viszont egy sajnálatos esemény miatt került az uszodába. A mozgékony Gerdát nem zavarta a mindennapos iskolai testnevelés, sőt, kimondottan élvezte, viszont  elég gyakran megsérült a bokája és a térde. A néhány éves korában már úszógumival a szabadfolyású vizeken is magabiztosan mozgó diák orvosai tanácsára kezdte a fedett fürdőhelyeket látogatni. Az ízületek kímélése miatt a keményebb talajsporttól eltanácsolt lány az úszótanfolyam befejezése után  visszajárt edzeni Celldömölkre. Márkus Imre edző tehetségesnek tartotta Gerdát, ezért  a látogatások idővel egyre sűrűbbé váltak, de a mindennapos utaztatást mégsem tudták vállalni. Versenyek előtt gyakrabban, de legalább heti kétszer eljártak az uszodába. A Kovácsék nem sajnálták a nevezési díjas versenyek beugró összegét, mert a sikerélmény tovább inspirálta a kezdetben csak házibajnokságokon küzdő úszópalántát, aki ha néha fáradtnak is érzi magát, trénere biztatására mindig képes folytatni a munkát. A pillangó, hát- és mellúszásban jeleskedő hetedik osztályos tanuló szerint nagyon fontos az alapos bemelegítés, a végén pedig a nyújtás, ezért a szárazon végzett gyakorlatokat is komolyan kell venni. Az átlagosan háromezer, de intenzívebb edzéseken ötezer métert is leúszó lány hasznosnak tartja a kemény tempózást. Természetesen neki sem egyforma minden napja, néha bizony nehezebben megy, de úgy vette észre, ha kellőképpen hisz magában, akkor jobban tud teljesíteni. Kovácsné Szabó Ibolya a történethez már csak annyit fűzött hozzá, hogy nem ijednek meg a nehézségektől, hiszen azok viszik tovább a világot, s nem hajszolják mindenáron a dobogó legfelső fokára való feljutást, mert a tisztes helytálláson kívül a következetes tanulást várják el leányuktól.
Az Év sportolójának választott rábakecöli lány szűkös időbeosztása mellett idejekorán belejött abba, hogy a főiskolásokra jellemző módon, szinte a leglehetetlenebbnek tűnő helyzeteket is kihasználja a tanulásra, de amíg örömet jelent neki az úszás, nem fogja abbahagyni. Gerda szeretné, ha kortársai saját példáján okulva elkezdenék a sportot, mert “ha akarják, akkor bármit el lehet érni”.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 14.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play