Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Nemzeti konzultáció a családok védelméről

Magyarország kormánya az egyetlen az Európai Unióban, amely rendszeresen megkérdezi az embereket az egész nemzetet érintő, fontos döntések meghozatala előtt. Ennek megfelelően a magyarok válaszai beépülnek a jogszabályokba – jelezte Gyopáros Alpár, különösen azon kételkedőknek, akik szerint felesleges a nemzeti konzultáció elindítása.

Gyopáros Alpár gyermeket nevelő szülőként is egyetért a legújabb nemzeti konzultációban feltett kérdésekkel, ezért valamennyit igennel válaszolta meg. – Volt már arra példa, hogy a fokozott érdeklődés miatt a kormány egy-két héttel kitolta a konzultációs ívek beérkezésének határidejét. Ettől függetlenül mindenkit arra biztatnék, hogy december 21-ig küldjék vissza az íveket, már csak azért is, mert ennek függvényében újabb, családokra nézve pozitív jogalkotási döntések születhetnek – mondta az országgyűlési képviselő.
A népességpolitika alapkérdése Európa-szerte az, hogy a meg nem született gyermekeket lehet-e pótolni illegális migrációval – fogalmazott Gyopáros Alpár. Az országgyűlési képviselő tovább folytatta gondolatmenetét: A munkaerőhiány napjainkban is tetten érhető, ami az elkövetkezendő évtizedekben tovább fokozódhat. A hiányzó munkaerőt lehet-e pótolni képzetlen afrikai, ázsiai bevándorlók tömegével? Az elmúlt években indított nemzeti konzultációk, a tavalyi országgyűlési választás is mind azt bizonyította, hogy a magyarok álláspontja ebben a kérdéskörben egyértelmű.
A magyar társadalom alapvetően döntött már a nemzeti konzultációs íven szereplő tárgykörökben, de a bevándorlás oldalán álló magyar és uniós politikusok véleménye ettől teljesen eltér. Az ellenzéki politikusok vagy az európai szociáldemokraták szemszögéből már árnyaltabb a helyzet, mert szerintük inkább be kellene fogadni a más földrészekről érkező tömegeket.
– Nem kell messzire mennünk: Gyurcsány Ferenc, Molnár Csaba, a DK-s képviselők maguk mondják azt, hogy a bevándorlást kell ösztönözni ahelyett, hogy a magyar családokat támogatnák. Vannak ilyen vélemények Magyarországon. Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő hisztérikus rohamok közepette tépte szét a magyar parlamentben a nemzeti konzultációs ívet, üzenve ezzel azt, hogy az MSZP nem ért egyet a családok fokozott támogatásával.
– A jelenlegi nemzeti konzultáció ilyen szempontból unikális, hiszen kifejezetten a magyar családokról szól. Ha össze kellene foglalni, akkor röviden az a lényege, hogy érdemes-e nagyobb támogatásban részesíteni a családpolitikát, a magyar családokat a jövőben. A magyar kormány – a gazdaság bővülésének és a költségvetés helyzetének függvényében – lépésről lépésre bővítette eddig is a családtámogatások körét. Példa erre a már elindított családi adókedvezmények, a mind szélesebb otthonteremtési támogatások. Idén ősszel pedig Novák Katalin államtitkár bejelentette, hogy már a két gyermeket vállalók is számíthatnak kamatmentes hitelre. Amennyiben a nemzeti konzultáció kellő támogatást kap a magyar társadalom részéről, további kedvezmények várhatóak.

Beküldés dátuma: 2018. 12. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

  • Előadás Csornán: Egyéni boldogság időskorban

    Mindig keressük meg az adott nap ajándékát, mely átsegíthet bennünket az időskor nehézségein – javasolta Világosné Rozsonits Erika, aki összefoglalta a Rábaközi Televíziónak a Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesületnek tartott „Az időskor boldogsága” című előadását.

  • Tájékoztató a csornai képviselő-testület 2024. február 22-i üléséről

    Első napirendi pontban tárgyalta meg és fogadta el a képviselő-testület az önkormányzat 2023.

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

  • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

    Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

  • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

    Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

Hirdetés