Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Közösséget, összetartást erősítő programok Beleden

A szórakozásra szánt szabadidő, illetve pihenőidő közösségi megélésére a múltban, a mában és a jövőben is megmarad a természetes igény – állapította meg Major Jenő az idei Beledi Pünkösdi Fesztivált értékelve.

Major Jenő szerint nem túlzás azt állítani, hogy nagy sikere volt az idei beledi pünkösdi fesztiválnak. Köszönhető ez a gondos szervezésnek és talán a kedvező időjárásnak is. A polgármester még egyszer megköszönte az előkészítésben és lebonyolításban részt vevők munkáját és a támogatók hatékony segítségét, mely nélkülözhetetlen a sikeres és színvonalas programok lebonyolításához. A legtöbben a szombati szabadtéri főzésben közreműködtek és az ételeket kóstoló vendégek sem távoztak éhesen.
A kiállítók alkotásaikkal járultak hozzá a fesztivál kulturális hagyományainak ápolásához.
– Köszönöm az érdeklődőknek is, mert nélkülük nincs rendezvény, ahogy a színészek mondják, üres nézőtérnek nem lehet játszani. Fontos, hogy a város lakossága minél nagyobb számban részt vegyen a fesztivál különböző rendezvényein – mondta Major Jenő. Szerinte nem lehet és nem is érdemes csak pénzben kifejezni és anyagi szempontok alapján vizsgálni, hogy mennyire éri meg az önkormányzatnak, az ilyen, és ehhez hasonló közösségi programok megtartása, de ugyanígy a könyvtárat vagy a művelődési központot sem azért működteti a város, mert profitot szeretnének elérni.

Nagy Feró és a Beatrice kultikussá vált dalának szövegében sem véletlenül szerepel a nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás, mert a természetes bioritmus része a kikapcsolódás is – érvelt Major Jenő. A családon belül, otthoni környezetben mindenki maga gondoskodik a saját pihenéséről, a települések lakossága számára pedig az önkormányzat teremti meg az ehhez szükséges feltételeket. A Beledi Pünkösdi Fesztivál a város többi programjához hasonlóan összekovácsolhatja a helyi és a környező települések tágabb közösségét is.

Az év minden időszakára jut valamilyen látványos beruházás

Major Jenő abban bízik, hogy a lakosság is észrevette, mennyivel rendezettebbek a közterek a városban. A parkok gondozására, az évelők és egynyári virágok kiültetésére gondolt, beleértve a központi szerepet betöltő piacteret, továbbá az egészségház és a művelődési ház előtti részt is. A sok eső után egyébként is sokkal szebb a növényzet; igaz a fű is gyorsabban nő, ami sok munkát ad a szakembereknek – állapította meg.
– Igyekszünk megfelelni a helyzetnek és ha a rendezvény szervezéséért és lebonyolításáért köszönetet mondtam, akkor a város közterein dolgozó kollégáknak is köszönetet kell mondanom, mert maximálisan helytállnak. A városközpontban szinte hetente nyírjuk a füvet, egyéb helyeken – beleértve a temetőket is – pedig tíznaponta-kéthetente.

Az önkormányzat megkötötte a szerződést a kivitelezővel az Arany János és a Győri utca adott szakaszának rendbetételére. A korszerűsítéssel együtt kiszélesítik az Arany János utca burkolatát is. Már csak a végleges engedélyre várnak, de remélhetőleg ősszel megkezdődhet a Rákóczi utcai járda és árok felújítása, valamint az új parkolók kialakítása. A beruházás az utcának a használhatóságát és az esztétikai megjelenését javítani fogja.

Beküldés dátuma: 2023. 06. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek