Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Kapuváron gondos gazda módjára bánnak a távhővel

A Kapuvári Hőszolgáltató Kft. szeptember 15-ig végzi el az aktuális karbantartási feladatokat. A lakosságtól is azt kérik, hogy vegyék figyelembe ezt a dátumot, és ha csak nem lesz szükség valamilyen halaszthatatlan hibaelhárításra, lehetőleg a fűtési szezon megkezdéségig fejezzék be a felújításokat.

– Úgy mint az elmúlt tizenegy évben, már gyakorlattá vált nálunk, hogy a tavaszi leállást követően az előre megtervezett karbantartási feladatokat szeptember 15-ig befejezzük. Elvégeztük a berendezések, a motorok, az égők, a kazánok tisztítását, és olyan állapotba került a rendszer, hogy a leürített fűtővíz helyett visszatöltöttük a lágy vizet – tájékoztatta a lakosságot Pászli Tibor. Elmondta, hogy négy kazánkörzetet alakítottak ki a város területén, ahol tizenegy hőközpont működik. Mindegyiknél lepróbálták a szivattyúkat és időben elvégezték a szükséges javításokat. Megközelítőleg háromszáz egység fűtéséről gondoskodik a Kapuvári Hőszolgáltató Kft., beleértve a lakossági ellátást és a nagyobb, központi intézményeket.
– A lakókat arra kérem, hogy a nyári karbantartásokat a mi üzemben tartásunkkal azonos időszakban végezzék el. Sajnos a napokban is érkezett egy-két jelzés, hogy radiátort szerelnének – jegyezte meg Pászli Tibor, aki szeretné, ha szeptember 15-e után már nem kellene leüríteni a rendszert az ilyen jellegű, kisebb munkálatok miatt. Természetesen más a helyzet, ha kilyukad a radiátor, de például a festést, vagy cserét korábban is meg lehetett volna oldani.
– Kis városban élünk, figyelhetünk ennyire egymásra. A nagyobb távhőszolgáltatók nem foglalkoznak a részletekkel, ugyanakkor keményen megfizettetik a lakókkal az időszak utáni leürítés költségeit. Pászli Tibor tudomása szerint egy radiátorcseréért több mint 100 ezer forintot kérnek, mert elszámolják a felhasznált vizet, a szakember munkáját és a kiszállást. Mivel az egész rendszer lágy vízzel van feltöltve, nem az ivóvíz árát veszik alapul, ráadásul fel van fűtve nyolcvan fokra, ami tovább növeli a költségeket.
Amennyiben már október közepe előtt hűvösebbre fordul az időjárás, fél napon belül melegek lesznek a radiátorok a városban – ígérte az ügyvezető, aki úgy emlékszik, hogy a tizenegy év alatt ilyen még nem fordult elő, ezért reméli, hogy most sem fognak megtréfálni bennünket az elemek. A pontosítás végett hozzátette: – Akkor indul el a fűtés, ha három napon keresztül 17 fok alá esik jelentősen a átlaghőmérséklet, de itt nem a hajnali órákat értem, amikor természetes, hogy hidegebb van. Szerinte arról sem szabad megfeledkezni, hogy jelentős állami támogatás van a távhőn, tehát nem a cég sajnálja az emberektől a meleget, hanem pontosan el kell számolniuk arról is, hogy mi okból indították el a rendszert idő előtt.
– Gondos gazda módjára kezeljük az egészet úgy, hogy senki ne fázzon meg. Tudom, hogy az idősebbeknek és a gyerekes családoknak még az egy-két napos átmenet is problémát jelenthet, de egy esti fürdetésért luxus lenne felfűteni a központi kazánházat. Ezt hősugárzóval is meg lehet oldani az átmeneti időszakban – fogalmazott.
– A tavaszi pandémiás időszakban az ügyfélszolgálatot távfelügyelettel oldottuk meg. A lakók jól ismerik a közös képviselőt, akikkel én is kapcsolatban vagyok, tehát ebből kiindulva szinte a nap huszonnégy órájában elérhetőek vagyunk. Aki mégsem talál meg személyesen, annak a hivatalos fogadóórán kívül ott van a telefonos üzenetrögzítő – zárta mondanivalóját a hőszolgáltató ügyvezetője. Riportunk készítése óta egy kazánház kivételével elindult a fűtés a városban.

Beküldés dátuma: 2020. 10. 05.

Kapcsolódó hírek

További hírek