Jobbnál jobb programokat és gasztronómiai élményeket kínáltak a harmadik alkalommal megrendezett Barokk Ételfőző Fesztivál szervezői. Klötzl Géza beszámolt az idei újdonságról: a Polgármesterek Kupáján a települések vezetői mutatták be főzőtudományukat.
A barokk kor jegyében megrendezett fesztivál idei fővédnöke Pápa város volt. Klötzl Géza főszervező szerint a Polgármesterek Kupája rendhagyó, nagy rendezvénnyé alakul ettől az évtől, mely azt jelenti, hogy a települések polgármesterei megmutatják a hazai ízeket. A fesztivál másnapján a csárda- és az úrikonyha versenyzői mérték össze tudásukat. A zsűrit neves szakemberek alkották: Opóczky István elnök, dr. Simon Tamás, a Szabadtűzi Lovagrend nagymestere; Baranyai László észak-dunántúli lovagmester; Manger Henrik, a Kakucsi Böllérfesztivál tulajdonosa; Lovasi József a Rendvédelmi Lovagrend mestere; valamint Németh József Szabadtűzi Lovagrend kódexmestere.
Hámori György és csapata első alkalommal vett részt az ételfőző fesztiválon.
– A fertődi kistérségen kívül egyedül mi kaptunk meghívást erre a rendezvényre, amely nagyon jó kezdeményezés – mondta Kapuvár vezetője, aki szerint az együttlét és a kellemes időtöltés a lényege az ilyen jellegű összejöveteleknek.
A kapuváriak a barokk korhoz illeszkedő, egyedi menüsorral készültek a főzőversenyre: a tárkonyos fácánlevest a káposztás csirkemellel töltött karaj követte, melyhez hagymás-szalonnás burgonyát kínáltak, desszertnek pedig gyümölcsraguval ízesített palacsinta készült.
A Petőházi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai örültek a fertődiek felkérésének, ezért szívesen beneveztek a főzőversenyre. Egyszerű ételt kínáltak a vendégeknek: vörösboros marhapörkölttel készültek.
Fertőd csapata babgulyással rukkolt elő a versenyre. Az ételt hagyományos fűszerek felhasználásával állították össze. Bognár Zoltán polgármester megjegyeztek: a kondér alá valódi tűzifát helyeztek, a rekkenő hőséget pedig hűsítő italokkal próbálták ellensúlyozni.
– Reméljük, hogy a mostani alkalom hagyományteremtő rendezvénnyé fog válni, és még több turista számára hozza el a térség ízeit.
A fertőszentmiklósiak tárcsán sütötték az ételt. A csirkemellet, a csirkecombot, illetve a tarját sok-sok zöldséggel ízesítették: kukoricával cukkinival fűszerezve. – Nagyon örülünk a meghívásnak, és hogy részt vehetünk a szomszéd „vármegye” rendezvényén. Bízom benne, hogy az összejövetel a térség meghatározó fesztiváljává fog válni – mondta Horváth Tibor polgármester.
A Szabadtűzi Lovagrend felajánlásával idén először indult útjára a vándorkupa, melynek lényege, hogy a 2015-ös győztesnek jövőre újból meg kell méretnie magát, hiszen vissza kell hoznia a kupát. A szakavatott zsűrinek a kapuváriak menüsora ízlett a legjobban, ezért ők biztos, hogy egy év múlva is megmutatják főzőtudományukat.
Beküldés dátuma: 2015. 09. 01.Sopronhorpács történetének jelentős eseményéhez érkezett – mondta Talabér Jenő. A polgármester sajtótájékoztatón jelentette be: a település közel 150 millió forintot nyert a Soproni Tankerületi Központtal közösen beadott pályázatán, melynek célja az iskola modernizálása.
Ihász Beatrix örömteli hírről számolt be a Rábaközi Televíziónak: a 21. századi igényeknek megfelelően újították meg a beledi evangélikus templom belső terét.
Térségünkben egyre ritkábban mutatja meg az időjárás téliesebb arcát és a hőmérséklet csak néhanapján marad tartósan nulla fok alatt, de még közel sincs vége a fűtési szezonnak.
A Beledi Előre Horgászegyesület 2022 végén tartotta tisztújító közgyűlését, melyen a tagság néhány változtatást kezdeményezett.
A 2023/2024-es tanévtől a közkedvelt mezőgazdasági és erdészeti, illetve gépészeti ágazatban kínálnak továbbtanulási lehetőséget a nyolcadikos tanulóknak a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikumban.
Az ÍzvadÁszok csapata hetedik alkalommal főzött a szegényeknek Rómában, ahol a szokásosnál is nagyobb tömeg és szigorúbb ellenőrzés, lezárt utcák, terek, gyülekező külföldi tévéstábok jelezték, hogy valami rendkívüli történik: a temetés előtt három napig tízezrek imádkozhattak az elhunyt XVI.