Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Iskolafejlesztések a fertődi térségben

Sopronhorpács történetének jelentős eseményéhez érkezett – mondta Talabér Jenő. A polgármester sajtótájékoztatón jelentette be: a település közel 150 millió forintot nyert a Soproni Tankerületi Központtal közösen beadott pályázatán, melynek célja az iskola modernizálása.

Az elmúlt harminc év legnagyobb iskolafejlesztési programja keretében jelentős pénzügyi forrás érkezett a választókerületbe – fogalmazott Barcza Attila. A térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje köszönetet mondott a kormánynak a támogatásért. Egyenként 149 millió forintból újul meg a Sopronhorpácsi Általános Iskola, valamint a Fertődi Babos József Térségi Általános Iskola. A Fertőszéplaki Széchenyi Ferenc Általános Iskola közel 40 millió forintból újulhat meg.
Varga Hajnalka Mária a sopronhorpácsi iskolafejlesztés részleteiről beszélt. Az intézmény vezetője elmondta, hogy felújítják a tantermeket, a folyosókat, közlekedőket és mellékhelyiségeket. Megújul a sportudvar és a tornaszoba. Az energetikai korszerűsítés magában foglalja a tetőzet rendbe tételét. A támogatásból új oktató-fejlesztő eszközöket vásárol az iskola.
Fertődön szintén megújulnak a tantermek és a folyosók, s mindemellett kicserélik a nyílászárókat, valamint a padlóburkolatot. Korszerűsítik az épület világítását, lecserélik az elavult bútorzatot. A tornaterem és a sportudvar felújítása mellett nyelvi labort hoznak létre, valamint fejleszteni fogják a kémiai előadótermet. a vizesblokkok fejlesztését a mozgáskorlátozott helyiség kialakításával együtt fogják végrehajtani.
Fertőszéplakon kijavítják a tetőszerkezetet és korszerűsítik a fűtési rendszert. Új nyelvi labort hoznak létre, és szabadtéri sporteszközöket vásárolnak.

Beküldés dátuma: 2018. 02. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.

 • Mihály-napi vásár a katolikus óvodában

  Nagyon fontos, hogy a gyerekek megismerjék azt az időszakot, amelyben nagyszüleik, dédszüleik éltek és legyenek tisztában azokkal a jeles napokkal, amelyek az előttük élő generációk hétköznapjait tették különlegesebbé.

 • Tetemes mennyiségű tartós élelmiszer érkezik a térségbe

  Beleden és az intézmény ellátási területein szívesen fogadják a tartós élelmiszeradományt.