Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Fogászati kezelőegységet adtak át Bágyogszováton

A fiatalok szívére nem lehet hatni, így később is előfordulhat, hogy szülőfalujukon kívül találja meg őket a szerelem, ezért valamelyik nagyvárosban képzelik el a jövőjüket. Gyopáros Alpár ugyanakkor szeretné, ha a jelenlegi önkormányzati ciklus végére oly mértékben javulna az életminőség Bágyogszováton is, hogy minél kevesebben hagynák el azt a települést, ahol felnőttek.

A Kormány azért indította el a Magyar Falu Programot, hogy az önkormányzati vagy egyéb egyházi, esetleg civil szervezetek szolgáltatásain keresztül érjen el olyan minőségi javulást az ötezer lélekszám alatti településeken, hogy jelentősen csökkenjen vagy inkább megszűnjön az elvándorlás. Gyopáros Alpár, a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos mindezekről a bágyogszováti orvosi eszköz átadóünnepségen beszélt.
– Bágyogszovátnak a fogorvosi kezelőegységen kívül is nagyon sok eredményes pályázata volt a tavalyi évben. A Magyar Falu Program keretében újul meg 15 millió forintból a kultúrház, további 15 millió forintért fogják beszerezni azt a traktort, melyet a közterületek karbantartására szeretnének használni, de említhetném a temetőfejlesztési pályázatot, a járdafelújítást, az óvoda udvarának fejlesztését is. Összességében több mint 70 millió forintot nyert a község (30 milliót az egyházközség, 40 milliót pedig az önkormányzat) a tavalyi évben csak a Magyar Falu Programból, amihez gratulálok a település önkormányzatának és minden lakójának – fogalmazott a térség országgyűlési képviselője, aki arra ösztönözte a kistelepülések polgármestereit, valamint az orvosokat, hogy éljenek az egészségügyi beruházások keretében kiírt pályázati lehetőségekkel.
Nagyné Molnár Ildikó megköszönte a Kormány értékmentő munkáját, mellyel hozzájárul a kis települések lakosságának egyben tartásához, valamint a 21. századi környezet megteremtéséhez.
– Nekünk, akik szeretünk faluközösségben élni, és akik kötődünk Bágyogszováthoz, ez nagyon fontos. Nagyon fontos, az is, hogy nem tőlünk messze döntik el, hogy mire írnak ki pályázatot, hanem közvetlenül a falu vezetésével, a civil szervezetekkel, képviselőkkel kommunikálva mérik fel a valós igényeket – mondta Bágyogszovát polgármestere, kiemelve Gyopáros Alpár munkáját, aki térségi és országos szinten is összefogja és koordinálja a falvak és városok fejlesztését.

Beküldés dátuma: 2020. 02. 05.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.