Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Farádnak csak szilárd burkolatú útjai lesznek

A nagyobb esőzések után a falu szélén nehézkes volt a közlekedés, ami nemcsak az autósokat, hanem a kerékpárosokat is próbára tette. A Várdomb utcai befejezett felújításról Farád polgármestere múlt időben beszélt és elmondta, hogy a településen folytatják a munkálatokat.

A farádi képviselő-testület már a 2014/2019-es önkormányzati ciklus elején eldöntötte, hogy útjaikat amennyire lehet, rendbe teszik, de legalább portalanítva legyen valamennyi. Egyre több új ház épül a Várdomb utcában, ami remélhetőleg azt is jelenti, hogy előbb-utóbb nőni fog a lakosság lélekszáma. Az itt alkalmazott mart aszfaltos technológia jól bevált módszere a szakembereknek, ami azt jelenti, hogy a marógéppel felszedett anyagot újra hasznosítják, vagyis visszakerül a murva alapra. Szalai Zoltán elmondta: valamennyivel olcsóbb mint a bitumenes megoldás, a kopóréteget pedig pályázati forrásból szeretnék a későbbiekben megépíteni. A polgármester abban bízik, hogy mostantól az út rendben tartása is könnyebb lesz.
– Nagyon örülönk neki, hogy ezzel a módszerrel meg tudjuk oldalni a lakók közlekedési poblémáit – fogalmazott Szalai Zoltán. A polgármester hozzátette: Ezután már csak kb. kétszáz méter portalanított útszakasza maradt Farádnak, amit a közeljövőben szeretnének rendbe tenni.

Beküldés dátuma: 2019. 07. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés