Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Átadták a rábapatonai kerékpárutat

Régen természetes volt, hogy mindenki megtanult bicajozni, egy ideje viszont olyan világban élünk, hogy kétszáz méteres távolságban is autóval viszik a szülők a gyermekeket – fogalmazott Németh Zoltán a rábapatonai kerékpárút ünnepélyes átadóján.

–Nem Budapesten, íróasztalok mellett döntötték el, hogy mely települések jutnak hozzá és mire költhetik azt a tetemes mennyiségű területfejlesztési pénzt, amelyre korábban még nem volt példa. A mai nap jó példája annak, ha egy település vezetése, a település lakói, az országgyűlési képviselő, a megye és a Kormány összefog, akkor nagyszerű eredményeket lehet elérni. A beruházás két fontos intézményt köt össze: az óvodát és az iskolát – fogalmazott Németh Zoltán. A megyei önkormányzat elnöke megjegyezte: A támogatási összegből szemléletformáló kampányba is kezdenek, mert ráfér a népszerűsítés a kerékpározásra, ezenkívül meg kell tanítani a gyerekeket a biztonságos közlekedésre.
Molnár-Nagy Béla arról beszélt, hogy 2016 első felében adták be a TOP-os (Terület és településfejlesztési Operatív Program) pályázatot, melynek révén 51.206.850 Ft támogatásban részesült a település. A polgármester elárulta, hogy a tervek és a szakmai egyeztetések után bevonták a lakosságot is az egyeztetésekbe. A beruházásnak köszönhetően az óvoda és a faluközpont között biztonságosabb lett a gyalogos és kerékpáros közlekedés. Új járda is épült, továbbá szabályos buszmegálló-szigetet és új parkolót alakítottak ki az óvoda mellett és előtt, ezenkívül elkészült a település első kijelölt gyalogátkelőhelye. A beruházás összértéke 76.439.797 Ft, amelyből a támogatás 51 millió forint volt. A település önereje 25,232.847 Ft, tehát a teljes beruházás egyharmada.
Molnár-Nagy Béla elmondta, hogy a közeljövőben folytatódik a településközpont megújítása, ugyanis 54.493.845 Ft támogatásban részesült A környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztés Rábapatona községben címmel beadott pályázatuk.

Beküldés dátuma: 2019. 03. 20.

Kapcsolódó hírek

 • Az alap infrastruktúra gyógyír lenne számos problémára

  Rábapatona annyira közel, s oly távol is van Győrtől, hogy a nemrég épült M85-ösről kényelmesen, biztonságosan bejutnak a megyeszékhelyre, ugyanakkor nem szippantja be őket a nagyvárosi lét, és meg tudják őrizni nyugodt, vidéki életüket az itt letelepülők.

További hírek

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.

 • Mihály-napi vásár a katolikus óvodában

  Nagyon fontos, hogy a gyerekek megismerjék azt az időszakot, amelyben nagyszüleik, dédszüleik éltek és legyenek tisztában azokkal a jeles napokkal, amelyek az előttük élő generációk hétköznapjait tették különlegesebbé.

 • Tetemes mennyiségű tartós élelmiszer érkezik a térségbe

  Beleden és az intézmény ellátási területein szívesen fogadják a tartós élelmiszeradományt.