Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A megszokott kerékvágásban folytatódik a falu élete

Molnár Sándornak sok izgulnivalója nem maradt a választások éjszakájára, hiszen nem akadt kihívója. Inkább azért szurkolt, hogy minél többen leadják voksaikat a jelöltekre.

Várárosfaluban a nyilvántartásba vett 139 választópolgár közül 71-en fejezték ki akaratukat a képviselők és a polgármester személyére vonatkozóan. A testület összetétele alig változott a korábbihoz képest, ezért összeszokott csapatról beszélhetünk – jegyezte meg Molnár Sándor, aki az eddig bevált módszerek szerint fogja működtetni a helyhatóságot.
– Meglepetések mindenkit érhetnek, ezért közbe-közbe vannak olyan dolgok, amelyeket akaratunk ellenére is át kell formálni. Természetesen azon leszünk, hogy minél több pénzt tudjunk a fejlesztésekre fordítani. Nagyon sok programmal rendelkezünk, de azért vagyunk, hogy cselekedjünk – tette hozzá.
A településen élők evangélikus templom építését tervezik. A beruházást pályázati forrásból, valamint a gyülekezet által megtakarított összegből szeretnék kivitelezni, ezenkívül számíthatnak az emberek társadalmi munkájára. Vásárosfaluiak erdélyi barátai már most felajánlották a segítségüket, akik részt vennének a falazásban vagy a tetőfedésben. – Remélhetőleg meg tudjuk hálálni ezt a nemes gesztust – mondta a polgármester. Jelezte, hogy a körjegyzőségben maradtak a régi településvezetők, kivéve Beledben. A központi szerepet betöltő város új polgármesterével még nem tudják, hogy milyen munkakapcsolatot tudnak kiépíteni, de egy biztos, problémák mindig lesznek, amelyeket meg kell oldani.

Beküldés dátuma: 2014. 10. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.