Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A falu él, és élni akar!

– A település akkor él, ha vannak rendezvényei. Ehhez olyan közösségi térre van szükség, ahol a lakosság nagy része szórakozhat – foglalta össze tapasztalatait Tompáné Balogh Mária. A Linkó Faluház vezetője szerint sosem fog eljönni a falu teljes lakossága egy-egy adott programra, de ha minden korosztály megtalálja az érdeklődésének megfelelő szabadidős tevékenységet, már megéri a szervezőmunka.

Vásárosfaluban idén hatodik alkalommal rendeztek libanapot, melyen a kulináris élvezet a tetőfokára hágott: az ízletes ételt helyi termelő által készített újborral öblítették le. Eleinte a szervezők pucolták a ludakat, és a faluház sütödéjében készítették szép ropogósra. Az évek során mind többen vettek részt a rendezvényen, ezért később már úgy hozatták a menüsorban szereplő ételeket. A hajnal kettőig tartó bálban legutóbb Kulcsár Béla, Szent László-díjas harmonikaművész szolgáltatta a talpalávalót. Az esztendő végéig még két nagyobb rendezvényre várták, illetve várják a helyieket: a Mikulásra és az idősek tiszteletére tartandó összejövetelre – mesélte televíziónknak Tompáné Balogh Mária faluházvezető.

A Linkó faluház rendezvényterme, valamint a kiszolgálóhelyiségek megfelelnek a célnak, tehát itt nyugodtan megtarthatják a 172 fős kis település közösség programjait – folytatta Molnár Sándor polgármester. Az udvari kemence mellé még nagyobbat szeretnének, számolva a növekvő létszámmal. Továbbá tervezik az épület tetőszerkezetének felújítását, valamint a gazdaságtalanul működő gázkonvektorok cseréjét.
Az önkormányzat támogatásáról biztosítja a rendezvényeket, persze nem mindig készpénzzel, hanem egyéb felajánlások formájában. A jótékonysági programokat kifejezetten azért szervezik, mert szeretnének valakin segíteni. A jó szándék sosem hiányzik, de sajnos néha pont azok maradnak el, akik javára az egészet megrendezik, pedig a falu polgármestere szerint a célszemélyek a forintban kifejezhető bevételnek a többszörösét kapják szeretet formájában vissza. A libabál jelképes belépődíjából befolyt összeget – a vöröskereszt helyi szervezetének közreműködésével – a gyerekeknek ajánlották fel 2014-ben is.

A helyhatóság minden évben „megfejeli” a Tégy a Tehetségekért Alapítvány vagyonát, melyből azokat a gyerekeket jutalmazzák, akik tanulmányi eredményük vagy jó magaviseletük miatt hívják fel magukra a falu figyelmét. Előfordul, hogy rászorultsági alapon ítélnek pénzösszeget a fiataloknak. A „Bursa Hungarica” Ösztöndíjprogramból a felsőoktatásban tanuló diákokat támogatják.

Beküldés dátuma: 2014. 12. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

DANUBIUS play