Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Világversenyen ezüstéremmel elismert ételszobrász él Bágyogszováton

Bezovics Judit leszögezte: ez a rendezvény szakmája legmagasabb szintű megmérettetése. A versenyzőt nagyon sokan támogatták: a megyei és a bágyogszováti önkormányzaton túl civilek és magánszemélyek, de mindenekelőtt családjának tartozik köszönettel, mert nehéz terheket vettek le a válláról, hogy nyugodtan gyakorolhasson. A bágyogszováti hölgy elszántan készült a világversenyre, hiszen tudta, hogy előbb-utóbb el fogják ismerni rengeteg erőfeszítését. Éjjel kettőig, és másnap reggel hatkor már megint ott volt a konyhában, hogy alaposan felkészüljön a bajnokságra.
Bezovics Judit Luxemburgban két művet mutatott be, amelyekbe jórészt ehető anyagokat épített be.  Kurkumával a sárga különböző fokozataira színezett, kókuszzsírból összeállított kompozícióját itthon kezdte el, a finomítást pedig már a verseny helyszínen fejezte be. Egérrágta, sajtot formázó műve a Kánaán címet kapta, melyen 24 órán át dolgozott közvetlenül a verseny előtt. A rágcsálókat rendkívül aprólékos munkával hozta létre: szürkés árnyalatukat porrá őrölt fekete sóval nyerték el, és az alkotó a finom ecsetektől a parányi fogvájókig szinte minden keze ügyébe kerülő eszközt felhasznált  az állatok testrészeinek megjelenítésére. A másik, tökből készült alkotásnak Hangoskönyv lett a címe - tudtuk meg az ezüstérmestől. A kerek formájú termény az emberi fejet szimbolizálta, melynek egyik fülére fejhallgató hangszórója került, a másik hallószervet viszont szabadon hagyta. A versenyző a cd-lemezek és a könyvek utánzatát szintén természetes anyagból állította össze, de ehhez a díszmunkához kötőanyagként már ragasztót is használhatott. Az ételszobrász ügyelt arra, hogy a lexikont ábrázoló, banánlevéllel bevont tárgynak régies hatása legyen. Szinte hihetetlen, de még a könyv lapjait is tökből vágta ki, és szamárfület imitáló behajtást helyezett a sarkára, hogy életszerűbb legyen. A kreativitásnak semmi sem szabott határt: tök fejű emberünk körül  ételből faragott hangjegyek áramlanak. A csokor szegfűvel kiegészült kompozíció több mint 40 órás munkát jelentett az alkotónak, aki vizes konyharuhával és papírokkal próbálta védeni a könnyen rothadásnak vagy éppen száradásnak kitett mű állagát, hogy a lehető legfrissebb legyen  a bemutatón.
Bezovics Judit az eredményhirdetésen még szinte fel sem fogta, hogy milyen elismerésben részesült, hiszen az olimpiai versenyzőknek is kijáró gratuláció közepette rendkívül gyors egymásutánban peregtek az események. A kihirdetés után sorra jöttek a fényképészek és a televíziós operatőrök, hogy megörökítsék a díjátadót. Hogy mit tartogat a jövő? Az ételszobrász szeretne részt venni a két év múlva megrendezésre kerülő olimpián, de a hazai megmérettetéseken kívül leghamarább a tavaszi salzburgi versenyre fog elutazni.
Beküldés dátuma: 2010. 12. 29.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play