Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Vidáman búcsúzott a nyár Kónyban

Valódi könnyeket talán nem hullattak a kónyiak a„Vakációsirató” címmel tarott nyárbúcsúztató programjukon. Épp ellenkezőleg: jó hangulatban telt a találkozó. Az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT), az óvoda és az iskola közös nyárvégi rendezvényéről először Csikai Gábor beszélt: felmérték – a lelkes szülők részvételével szervezett – bográcspartira készült ételek nyersanyagigényét, majd beszerezték a hozzávalókat. Az ízletes falatokból mindenki kedve szerint válogathatott, hiszen az étlapon lecsó, rizottó, paprikáskrumpli és pásztortarhonya egyaránt szerepelt. De nem csak az ételkínálat volt változatos, mert a programok is sokszínű variációt ígértek. A Kerék-tó Szabadidőközpontban a gyerekeknek játékos vetélkedőket szerveztek. Az IKSZT munkatársa elégedett a kónyiak részvételével, mert állandó figyelemmel kísérik a közösségi összejöveteleket.
A kónyi óvoda 2006 óta minden ősszel megtartja „Ovinyitogató” elnevezésű családi napját. Korábban a sportcsarnokban gyülekeztek, de idén az iskolával szövetkezve, a szabadban rendezték meg gyermekeknek szánt vetélkedőiket. Szerencsére az időjárás méltányolta igyekezetüket, és szép napsütéssel jutalmazta őket. Az előkészítő munkában és a lebonyolításban is nagy segítségükre volt az IKSZT, így sikeresen felosztották egymás közt a feladatokat. Tuba Csilla óvodavezető és munkatársai örülnek az ilyen lehetőségeknek, mert az iskolai falain kívül, kötetlen formában is beszélgethetnek a gyerekek szüleivel. Ezenkívül megragadnak minden információ továbbítási lehetőséget, mint például az internetes közösségi oldalakat.
Aller Imre emlékszik az első alkalommal szervezett, tábortűzzel, szalonnasütéssel kiegészített rendezvényre. A polgármester is jó ötletnek tartja, hogy idén összevonták a kisebbeknek és nagyobbaknak szánt programokat, hiszen a célközönség, vagyis a gyerekek mindegyik talákozóban érintettek. A következő nagyobb összejövetel a szeptember végi kónyi búcsú lesz, s a faluházban már készülnek a téli zárt rendezvényekre is.
Beküldés dátuma: 2013. 09. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés