Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Versenyeken adnak számot tudásukról

Sarok Bálint a diákolimpián távolugrásból az országos döntőbe jutott. A nyolcas mérkőzés első körében még harmadikként szerepelt, végül 5, 34 méterrel az ötödik helyen fejezte be a versenyt. Kajos Lászlóné felkészítő tanár szerint a fiút adottságai alkalmassá teszik a távolugrásra. Bálint elégedett a teljesítményével és kihozta magából a maximumot.
Kalmár Mária pedagógus angol nyelvet tanít a Széchenyiben. Ötödik osztályos tanítványaival két megmérettetésen vettek részt az elmúlt tanévben: a Gárdonyi Géza fordítási, valamint a London Bridge országos tesztversenyen. Fekete Laura az előbbin első helyezést ért el, utóbbin pedig ötödik lett - tudtuk meg tanárától. A diák így emlékezett a feladatokra: A győri iskolában egy óra állt a rendelkezésére, hogy elkészítse az angol szöveg fordítását, a másik megmérettetést pedig Budapesten tartották, s itt miután megvárták az eredményhirdetést, az első hat helyezett részesült könyvjutalomban. A tanuló szerint nehezebb volt a győri verseny, mert amikor átültette magyarra a szöveget, nem egyszerűen nyers fordításban, hanem közben a stilisztikára is ügyelt.  Laura nem annyira a filmekből, inkább könyvolvasással fejleszti idegen nyelvi tudását.
Takácsné Nagy Gabriella biológia és természetismeret tárgyat tanít a csornai iskolában. Az általa felkészített diákok a szaktárgyi versenyek közül a Kaán Károly   természetismeretin szerepeltek a legsikeresebben. A megyei fordulón Kovács Adrián és Turi Ákos a második helyre küzdötte fel magát. Adriánnak elsős kora óta a kedvencei közé tartozik a természetismeret. A fiú komolyan vette a feladatokat, ezért szeptember óta készült a megmérettetésre. A tárgyon belül az állatos témákat kedveli a legjobban, különösen a macskákra és a kutyákra vonatkozóakat, s ha nagyobb lesz, szívesen gondozná a Golden retriever fajtát. Turi Ákos szintén érdekesnek találja az állatvilágot, és tanára biztatására adta be  jelentkezését a versenyre. A diák a következő tanévben is szeretne részt venni a biológia, valamint a matematika erőpróbán.
Beküldés dátuma: 2010. 07. 28.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play