Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Várják a diákokat a csornai Hunyadiban

A “rendvédelmi” osztályként emlegetett képzés a 01-es kóddal szerepel a tájékoztatóban. Aki ide szeretne bejutni, az két-háromszoros túljelentkezéssel számoljon – fogalmazott Kovács Istvánné igazgató. A sikeres felvételizők a gimnáziumi alapképzést belügyi és rendészeti ismeretekkel egészítheti ki. A négy év különlegessége az emelt óraszámú testnevelés, amely alaposabb fizikális felkészítést nyújt az ide járó diákoknak, illetve nekik kötelező az önvédelmi sport is. A 11. évfolyamtól kerül sorra a szakmai képzés, mely összesen heti három órát vesz igénybe. Akinek nagyon megtetszik a témakör, akár közép és emelt szintű érettségit is tehetnek belőle. A rendőrnek készülő fiataloknak szüksége lesz ezekre az ismeretekre, és további lehetőség számukra az iskola által szervezett lövészet. Van olyan, aki érettségi után a katonai pályát választja, de az is előfordul, hogy menet közben jön rá az illető: ez a foglalkozás nem neki való, ezért teljesen másfele irányul.
A pedagógiai szakközépiskolai képzést a 02-es kód jelöli a tájékoztatóban. A diákok egy idegen nyelvet tanulnak, a szakmai orientációs tárgyakat pedig a 9-10.évfolyamon sajátítják el. Az óvónő-, vagy tanítóképzőbe igyekvő fiatalok érthető módon több órában foglalkoznak az énekkel és a rajzzal. A 11.évfolyamtól az alapozó tárgyak következnek: heti három pedagógia, ugyanennyi pszichológia és hetente kétszer összevont szakmai gyakorlaton ismerkednek a szakterülettel. A végzős diákok zöme pedagógiai irányban folytatja tanulmányait: a legtöbben Sopronban, Győrben és Szombathelyen. Aki nem szeretne főiskolára menni, az OKJ-s képzés keretében megszerezheti a pedagógiai vagy gyógypedagógiai asszisztens végzettséget.
A gimnáziumi képzést a 03-as kódszám alatt találják meg a jelentkezők – mondta az igazgató. – Ez olyan képzési forma, amely kimondottan a továbbtanulásra készíti fel a diákokat. A 9-10. évfolyamra járók magasabb óraszámban foglalkoznak a természettudományi tantárgyakkal. Kovács Istvánné szerint ennek megvannak az eredményei, hiszen a tanulók jó eredményeket érnek el a fizikaversenyeken és az ilyen jellegű pályázatokon. Többen már a 10.évfolyam végén előrehozott érettségi vizsgát tesznek földrajzból, a következő évben pedig a plusz órákon készülnek az emelt szintű megmérettetésre. Akinek nem sikerül bejutnia a felsőoktatási intézménybe, az nyugodtan itt maradhat a Hunyadiban, hogy elvégezze valamelyik OKJ-s képzést.
A 2001-ben újraindított közgazdasági képzés a 07-es kódszámmal van feltüntetve. A szakmai orientációs tárgyak a 9-10.évfolyamon kezdődnek: gépírás, gazdasági ismeretek, üzleti kommunikáció. A 11.évfolyamosok heti három órában közgazdaságtannal és üzleti gazdaságtannal foglalkoznak. A  gyakorlatra hetente kétszer kerül sor az iskola épületében berendezett tanirodában, mely sokak véleménye szerint talán a legjobban felszerelt az egész megyében. Beküldés dátuma: 2012. 02. 08.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play