Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tisztújító közgyűlés a beledi önkéntes tűzoltóknál

A beledi önkéntesek csapatából általában három–öt személy mozgósítható a tűzesetek és műszaki mentések helyszíneire. A jelzés a kapuvári  hivatásos tűzoltóktól érkezik, így tíz percen belül menetkész a társaság.

Tisztújító közgyűlést tartott év elején a beledi önkéntes tűzoltó egyesület. A megbeszélésen értékelték a 2014-es eseményeket, valamint átgondolták megvalósítandó terveiket.
A tizenhárom fővel rendelkező beledi önkéntesek munkája akkor hatékony, ha teljesülnek a feltételek. Alap a jó felszerelés: tavaly védőruhákat, sisakokat, arcvédő kámzsát, speciális lúg- és saválló csizmákat vásároltak pályázati pénzből. A füsttel telített épületben elengedhetetlen a légzőkészülék. Az egyesületi tagokat elméleti és gyakorlati szinten felkészítik egymást a váratlan helyzetekre, ezért elengedhetetlen, hogy bízzanak a másik közreműködésében. A társaság nagy része elvégezte a beavatkozásokhoz szükséges negyvenórás tanfolyamot, tehát ők a profikhoz hasonló segítséget nyújtják a vészhelyzetekben. A hivatásosok lehet, hogy képzettebbek, de az önkéntesek mégis csak helyben vannak, ezért hamarabb odaérkeznek a bajba jutott emberekhez. Riasztás esetén megteszik az első lépéseket: áramtalanítják, gázmentesítik a területet, a veszélybe került embereket pedig kimenekítik a
Az önkéntesek amit lehet, kétkezi munkával megteremtik, hisz az autószerelőktől a szakácsokig mindenféle szakma képviselő megtalálható közöttük. A gyakori készenlét mellett rájuk vár a szertár felújítása és az eszközök karbantartása is.
A munkabeosztással nincs probléma, mert a fiúk nem kollégaként, hanem barátként tekintenek egymásra.
A kapuvári hivatásos tűzoltókkal együttműködési megállapodást kötöttek, de a hivatalos formulán túl is számíthatnak a társak támogatására, mondhatni baráti viszonyt ápolnak egymással. Az önkénteseknek hamarosan megkezdődik a versenyszezon, melynek nagy előnye, hogy a valós helyzethez hasonló szituációban mérik össze felkészültségüket.
– Talán eljutottunk arra a szintre, hogy jobban odafigyelnek egymásra az emberek, különösen az idősekre – állapította meg Pénzváltó Sándor.

Beküldés dátuma: 2015. 03. 10.

Kapcsolódó hírek

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play