Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Pasztell és tűzzománc alkotásokat láthatott a művészbarát közönség

Némethné Andorka Klára elsősorban különböző eljárásokat próbálgató pedagógusnak, és nem művésznek tartja  magát, ezért baráti unszolásra állította össze kiállításának anyagát. A pasztellképek és tűzzománc alkotások két különböző technikával készültek, s épp ezért látszólag nagyon ellentmondanak egymásnak. A tűzzománcot a keménység, a fénylés, a ragyogás és a határozott körvonalak határozzák meg, míg az előbbi inkább a lágy, a puha és a finom jelzőket vonzza. A rajztanár úgy véli, hogy a következő tulajdonságok mind rá vonatkoznak: fegyelmezett, következetes, kemény, ugyanakkor érzelmes lény. A csornai Széchenyiben 1995 óta működik a tűzzománc szakkör, amelyen több száz fiatal ismerkedett meg az eljárással. A tanulók az itt elsajátított tudásuknak köszönhetően  rendszeresen bemutatkoznak a városi kiállításokon. A pedagógustól nem áll távol a textilművészet sem, de mivel ezek hely- és időigényes megoldások, napi munkája mellett kevés rá a lehetőség - mesélte a kiállító. - Talán kevesen tudják rólam, hogy a biológia a másik szakom, és ezeken az alkotásokon leginkább a növények jelennek meg, azok a tavaszi, kora nyári virágok, amelyek hozzám legközelebb állnak - mondta az alkotó, aki örömszerzésből áll neki a festésnek. Némethné Andorka Klára azt szeretné, ha a kiállításra betérő látogatót jó érzéssel töltené el műveinek nézegetése.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 04.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért Kapuváron

  Dr. Benedek Zoltánt néhány hónapja keresték fel a fogyatékkal élőket segítő civil szervezetek képviselői.

 • Infrastrukturális és tárgyi fejlesztések a kapuvári kórházban

  A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben az utóbbi időben nem volt szükség arra, hogy emberhiány miatt drasztikusan megváltoztassák a munkaidő-beosztást, az újonnan belépők kedvéért csak kisebb műszakváltásokra került sor.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

Hirdetés
DANUBIUS play