Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Óvodások játékos küzdelme Beledben

A szervezők már három–négy játék után látták, hogy mennyire élvezik a gyerekek a beledi oviolimpiára összeállított feladatokat. A településen kevés a túlsúlyos fiatal, ami köszönhető annak is, hogy az intézmények minden lehetőséget megragadnak a mozgásra.

A helyiek, illetve a környező településekről érkező gyerekek részvételével rendezik meg Beledben a térségi oviolimpiát. Idén nyolcadszor került sor a rendezvényre. A házigazda már év elején elküldte meghívóit Répcelakra, Szilba, Kisfaludra, Mihályiba, Cirákra és Dénesfára, s végül hat csapat nevezett a versenyre, melyből kettő beledi színekben indult. Szil technikai okok miatt nem vett részt az idei megmérettetésen. A gyerekek nyolc feladatsort teljesítettek, de ebben az esztendőben vegyes csoportokat alakítottak ki a versenyzőknek, tehát kicsik és nagyok együtt küzdöttek.
– Nagy lelkesedéssel készültek a versenyre. Sajnos az óvoda helyzete ma olyan, hogy nem nagyon tudunk gyakorolni, de a hétfői főpróbát megtartottuk. Óriási élmény számukra, hogy a tornacsarnokban mozoghatnak. A versenyt játékos formában bonyolítjuk le, így szinte észre sem veszik, hogy mennyit fejlődik izomzatuk – mondta Gerencsérné Németh Erika. A Beledi Általános Művelődési Központ vezetője szerint az oviolimpia tulajdonképpen felkészülés az iskolai testnevelésre, ahol szintén játszva sportolnak a gyerekek. A szurkolók közt azok a kicsik is ott voltak, akik életkoruknál fogva még nem vesznek részt az oviolimpián, de nem baj, ha előbb szokják a tornatermi közeget és a versenyszellemet.
Gerencsérné Németh Erika megköszönte Pallag Jánosné művelődésszervező közreműködését, valamint az óvónők munkáját, hisz az ő segítő hozzáállásuk nélkül nem valósulhatott volna meg az oviolimpia.
A beledi óvoda keddi napokon játékos sportfoglalkozást tart a tornacsarnokban, ahova egyre többen jönnek. Év elején csupán tizenegy néhányan voltak, és ahogy közeledik a tanév vége, mind többen lesznek.

Beküldés dátuma: 2015. 05. 12.

Kapcsolódó hírek

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play