Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Nyár végi mulatság a Felsőszerin

Tizenöt éve az  augusztus 20-át követő pénteken tartják a csornai felőszeri nyárbúcsúztatót. A lakótelepiek ragaszkodnak a hagyományos rendezvényhez, de a hétköznapokban is hasonló figyelemmel fordulnak egymás felé.

Dr. Egresi István 2007 őszén költözött családjával a lakótelepre, ahol elmondása szerint rendkívül jó közösséghez csatlakoztak. A csornai lakos úgy érzi, hogy sikerült beilleszkedniük a régebb óta ott élő emberek közé, akikkel ha kell, kölcsönösen segítik egymást.
– Ez olyan baráti miliő, amely talán irigylésre méltó lehet Csorna más részein is – fogalmazott a Győri Járásbíróság polgári kollégiumának bírája.
Németh Zsolt több éve kiveszi a részét a felsőszeri találkozó szervezésből. A programokat mindig úgy állítják össze, hogy minden korosztály megtalálja a neki legmegfelelőbb szórakozási formát. A főzéshez hozott alapanyagokból állnak neki a lakótársak. Este veszi kezdetét a „batyus bál”, mely a felnőtteknek szól. Az otthonról szervizelt étkekkel jóllakatott társaság táncmulatsággal folytatja hajnalig. A győri Bercsényi iskola igazgatója szerint a Felsőszeri lakótelepiek közösségét az oldás és a kötés egyaránt meghatározza, hisz befogadják az újonnan érkezőket. A pedagógus osztja Soós Gyula, a Kisalföld Volán csornai üzemegységének egykori vezetőjének életfelfogását: a belső lelki harmónia megszerzéséhez három dologra kell nagyobb figyelmet fordítani, mint az ételek milyenségére, a testmozgásra és a szívvel-lélekkel végzett tevékenységre. Ezek éltetik és erősítik az egyéneket, akik aztán egy-egy jó mulatság alkalmával nagyobb örömmel és lelkesedéssel vesznek részt a közösség összejövetelén.

Beküldés dátuma: 2014. 09. 09.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek