Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

2020-ban a koronavírus-járvány miatt az online térbe szorult az oktatási-nevelési munka, és ebben a személytelenné vált világban a Széchenyi iskolák találkozója is elmaradt. A következő tanévben is a falak közé szorultak a pedagógusok és a gyerekek.

2022-re visszatért az élet az iskolákba, de azért még félve vágtak neki a szervezésnek. Újra érezhették, hogy tőlük függ minden, csak akarni kell.
– Sok-sok szorgos kéz munkájának köszönhető, hogy ma újra itt vagyunk és együtt lehetünk. A pedagógusok és a diákok közös erővel alkottunk azért, hogy ma mindenki tartalmas és élményekben gazdag program fogadjon – fogalmazott Burányi Renáta, a csornai Széchenyi iskola igazgatója.
2022 júniusában hét intézmény vett részt a rendezvényen: a gönyűi, a mosonszentmiklósi, a fertőszéplaki, a nagycenki, a kapuvári és a csornai általános iskola, valamint a soproni gimnázium. Egész nap változatos programok vártak a gyerekekre. A megnyitót követően a résztvevők lerótták kegyeletüket Széchenyi István emlékművénél. A történelmi vetélkedőn online interaktív feladatokat oldottak meg a diákok, majd teszt jellegű kérdésekre válaszoltak. A csapatok sportvetélkedőn mérték össze ügyességüket, melyen a Széchenyi iskola bizonyult a legjobbnak. A csornaiak a vendégekkel együtt vettek részt a Csornai Premontrei Apátság tárlatvezetésén.

Beküldés dátuma: 2022. 06. 14.

Kapcsolódó hírek

További hírek