Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Megújuló orvosi rendelő és épülő-szépülő játszótér Farádon

Az összességében több mint 40 milliót igénylő beruházásról Tompos Béla polgármester elmondta: a háznak csak a szerkezete marad érintetlen, mert szinte mindent kicserélnek: a tetőzetet, a nyílászárókat kívül-belül, az akadálymentesített épület pedig külső hőszigetelést kap. A Váti Non-profit Kft.-vel, mint a pályázatot lebonyolító szervezettel való szerződéskötés után következhet a közbeszerzési eljárás, melynek keretében kivitelező céget választanak, ezért az elöljáró úgy számol, hogy a nagyobb volumenű építési munkálatok jövő tavasszal kezdődhetnek, s talán jövő ilyenkor átvághatják a szalagot. Farád egyik neuralgikus pontja az óvoda áldatlan állapota, de sajnos a legutóbbi kiírás sem dőlt el számukra nézve kedvezően. Hogy növeljék az előnyüket, átfogalmazták a tervezetet, vagyis kizárólag az óvodaépület korszerűsítésére adnák be újból a pályázatot, melyben négy foglalkoztató teremmel és egyéb kiegészítő helyiségekkel kalkuláltak. Ha lassú ütemben haladnak is, de folyamatban van a járdák és az utcák felújítása, és gondolva a télies napokra, Tompos Béla a falu lakosainak azt ígérte, hogy kistraktorra szerelt hótoló ekével a gyalogjárók kétharmadát letakarítják központilag. Korábban erre a tevékenységre az egyik közhasznú munkás pónilovait vették igénybe, ami szerinte is tarthatatlan állapot - szólt a község vezetője.
- Turi Tamás polgáltársunk volt az a jószívű adakozó édesapa, aki játszóteret épített nekünk - fogalmazott Tompos Béla. A dolog néhány hinta kihelyezésével kezdődött, majd ahogy nőttek az igények, úgy fejlesztette tovább a gyerekeknek szánt helyet. Bár a polgármesteri hivatal a Fő utcára nem tervezett játszóteret, de  örömmel vették a történteket, és a lehetséges eszközökkel támogatták a lelkes szülőt. - Maximális elismerésem és köszönetem a falu nevében -mondta a nyilatkozó, majd hozzátette: a képviselő-testület elismerése jeléül főállású falugondnokká nevezte ki a buzgó helyi embert, aki alkalmas a kisebb-nagyobb teendők elvégzésére.
Turi Tamás interjúnk készítésekor éppen az általános iskola nyári festésével volt elfoglalva, de kötélnek állt egy beszélgetés erejéig. A lófejes mérleghinták egyik tapolcai kiránduláson tetszettek meg neki; a padokat és az asztalokat keményfából faragta. Hadra fogható volt a szemben lakó szomszéd és annak csapata, ők a vár szerkezetét állították össze. Tamás tervei szerint az élethű kisvonatot tovább bővítené, mert sineket is elhelyezne a közelében. A következő lépés a két fa közé felállított négyrészes lengőhinta volt, külön a kisebbeknek, s gondolva a nagyobb gyerkőcökre is. Idén ügyességfejlesz-tő mászófallal örvendeztette meg a mozgásra vágyó lányokat és fiúkat. Az akácrönköknek is lett helye a játszótéren, mert miniszínpadot építettek belőle. Turi Tamás mindenre gondolt, így bekerítette a gyerekbirodalmat, hogy megakadályozza a csemeték hirtelen helyváltoztatását, ami balesetveszélyes is lehet. 
A festő-mázolót érdekli a fával való foglalatosság, és alkotás iránti hajlamát családon belül örökölte: restaurátor, zenész, fafaragó van a rokonságban. - Valahogy úgy éreztem, hogy tenni kell a közösségért. Nagyon örülök neki, hogy a gyerekek tudják használni, és az anyukák eszmecserét folytathatnak e helyen - fogalmazott az ezermester. Úgy tűnik, a farádi fiatalember sosem fogy ki az ötletekből, legújabban drótkötélpályán töri a fejét, s már magyarázza is a részleteket, sőt, hogy a pódium se legyen üres, fesztivál szervezésébe akar belevágni.Beküldés dátuma: 2010. 08. 11.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért Kapuváron

  Dr. Benedek Zoltánt néhány hónapja keresték fel a fogyatékkal élőket segítő civil szervezetek képviselői.

 • Infrastrukturális és tárgyi fejlesztések a kapuvári kórházban

  A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben az utóbbi időben nem volt szükség arra, hogy emberhiány miatt drasztikusan megváltoztassák a munkaidő-beosztást, az újonnan belépők kedvéért csak kisebb műszakváltásokra került sor.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

Hirdetés
DANUBIUS play