Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megújul a lakótelepi és gartai óvoda épülete

Kapuvár, és személyesen Hámori György ezután is számíthat a kormány és az országgyűlési képviselő támogatására – hangsúlyozta  Gyopáros Alpár, aki megjegyezte: a mostani beruházással nem ér véget az oktatási célú intézmények infrastrukturális fejlesztésének  kora.

Hámori György nyíltan kimondta: közel áll hozzá Gyopáros Alpár „felgyorsult, energikus munkavégzése”, mely az országgyűlési képviselő színre lépésével kezdődött a Rábaközben. Kapuvár szép fejlődési ívet futott be az elmúlt időszakban is, ezért a helyieknek nem újdonság, ha a város vezetése valamilyen előrelépéssel kapcsolatos hírről számol be a nagyközönségnek. Hámori György polgármester és Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő a minap azért hívta meg a sajtó munkatársait, hogy bejelentsék a legújabb kapuvári örömhírt: megnyerték a Király-tó Óvoda két épületének energetikai korszerűsítésére beadott pályázatot. A közel 100 millió forintos beruházás (a városnak 13 millió forintot kell hozzátennie) mindkét épületre vonatkozik: a külső hőszigetelés és vakolás után  megtörténik a lapos tetők energetikai szigetelése, továbbá sor kerül a külső nyílászárók komplett cseréjére, az új kazánok és a radiátorokra tervezett szabályzókkal pedig korszerűbb lesz a fűtés.

Gyopáros Alpár kifejtette: nagy öröm minden ilyen jellegű bejelentés, de még fontosabb, ha a gyermekek életkörülményeit érinti a fejlesztés. Korábban már szó esett arról, hogy a csornai, a kapuvári és a téti járásban is egy-egy uszoda építését tervezi a mostani kormányzat, továbbá informális döntés született a – tejipari szakemberek generációit felnevelő – csermajori iskola újranyitásáról. Ezenkívül Kapuvárnak számtalan konkrét elképzelés van a tarsolyában a gyógyturizmus, az ipari park bővítése vagy a szociális ellátás terén. Hámori György úgy véli, hogy nem elég a terveket helyben kigondolni,  és elkészíteni a pályázatokat, mert a neheze csak ezután következik. El kell fogadtatni a döntéshozókkal, hogy az elképzelések életképesek, és jó irányban befolyásolják a város vagy a térség fejlődését.
– Hadd köszönjem meg Gyopáros Alpár képviselő úrnak az elmúlt időszakban  Kapuvárnak nyújtott segítségét.

© MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 03. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

DANUBIUS play