Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megint megcsináltam! - A csornai Balaton-átúszó vallomása

A tengeri öböl- és rendszeres Balaton-átúszó dr. Baráth Csaba már gyermekkorában megpróbált sokféle sporttevékenységet, így egyéniben és csapatban is megmérette magát. Az egyetem befejezése után váltott át az úszásra és a futásra, s mindemellett a labdajátékok különböző válfajait sem hanyagolta. A csornai ügyvéd tudomásul veszi, hogy hetven felett már nem képes a korábbi teljesítményére, de a fiataloknak mindig azt mondja, hogy először érjék meg ezt a kort, és utána próbálják csinálni.
Tisztázni kell egyvalamit: dr. Baráth Csaba esetében nem pár kilométerekről van szó, hanem napi 100, illetve afeletti távokról. Biciklivel a környéken 20 - 55 kilométert szokott kerekezni, nagyobb túrák alkalmával pedig több mint 70 km-t is teljesít. Barátaival 2006-ban Passauból tekert haza, tavaly pedig a Duna eredőjétől kisebb-nagyobb megszakításokkal 1055 km-t biciklizett Csornáig. Mivel lakóhelyén nélkülözni kell a termált, minden hét végén a pápai fürdőben ússza le a szokásos két kilométert. Nem is oly rég még kerékpárral ment át a Veszprém megyei kisvárosba. Az idei Balaton-átúszáson nem voltak ideálisak a körülmények, és a hideg vízben többször úgy érezte,  kénytelen lesz feladni, de arra a gondolatra, hogy a túloldalon várja  a lánya, újult erőre kapott. A tengerben nem árt, ha óvatosabb az ember, mert olyan áramlásba is belekerülhet az úszó, hogy szinte semmit sem halad előre. Az ügyvéd hatvan éves kora előtt érezte magát ereje teljében, és ekkor úszta le egyéni csúcsát is. Partra éréskor első dolga a tea és a szőlőcukor-bevitel. Részleges izomszakadása miatt kis időre felfüggesztette a teniszezést, de a nyáron újból elkezdhette.
Dr. Baráth Csaba az utóbbi időben összeszedett néhány sportsérülést, ezért letisztázta magában: nem a kilométerek száma a lényeg, hanem a kitűzött cél teljesítése, s mindegy, hogy mennyi idő alatt. Eleinte a bizonyítási vágy, később pedig a kíváncsiság hajtotta jobban: Vajon még mindig meg tudja-e csinálni? Erre a választ idén augusztusban már megkapta, így nyugodtan várhatja a következő balatoni idényt.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 19.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play