Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Még az idén felújítják a bágyogszováti óvodát

Hosszú múltra tekint vissza az intézmény, illetve az annak helyet adó épület. A bágyogszováti óvodaépület elődje 1774-ben készült el, mely Horváth László hadbíró tulajdona volt, és 1948-ban került a községhez. 1956-ban indult meg az óvodai nevelés a községben. Az épületet több alkalommal is felújították: 1979-ben lebontották a régi konyhát, valamint kettő helyett három csoportot alakítottak ki. Kemény László tanácselnök irányításával 1987-ben lebontották az eredetileg épült két csoportszobát, bevezették a központi fűtést és beépítették a tetőteret, amit azóta is szívesen használnak, hiszen itt pihennek délutánonként a gyerekek, valamint a nagyobb társas rendezvényeket is ezen a helyen tartják.


A bágyogszováti óvoda vezetője elégedett a fenntartó által finanszírozott intézmény technikai berendezéseivel, de minden olyan pályázaton részt vesznek, mellyel tovább fejleszthetik az óvodát. Támogatásból rendezték be a tornaszobát, és szerezték be a játékok jelentős részét, a folyosóra pedig új padokat fognak elhelyezni szeptemberben. Az udvart is szépen berendezték, mert faházzal és kerti bútorokkal tették még kényelmesebbé a gyerekeknek; ezenkívül mászóvárat, ugrálóasztalt és hintákat állítottak fel a szabadba.

A bágyogszováti önkormányzat 8,2 millió forintot nyert az Önkormányzati Minisztériumtól. A pályázati pénzből kicserélik a palatetőt, korszerűsítik a fűtést és a vizesblokkokat, valamint új nyílászárókat építtetnek be a mostaniak helyére.


A ‘80-as években íratták be a legtöbb gyermeket az óvodába, mert akkoriban 90 kicsi nappali ellátásáról gondoskodtak. A két csoportban jelenleg 48 kisgyermekkel foglalkoznak az óvónők Bágyogszováton. Az intézményben arra számítanak, hogy a következő nevelési évben néhány fővel megint kevesebben iratkoznak be, de azt követően talán tartani tudják a létszámot. - Óvodánk reggel hét órától délután négyig van nyitva, s ez idő alatt arra törekszünk, hogy minden gyerek jól érezze magát, és egyéni képességének megfelelően fejlődjön - tájékoztatott Komlósi Éva. A csemeték mindennapjaihoz tartozik a körjátékok és a mondókák tanulása, a mesélés és a sok-sok mozgás. Az óvónők célja, hogy mire a gyermekek átlépik az iskola kapuját, olyan magabiztos elsősök legyenek, akik megállják a helyüket az oktatási intézményben is.

Beküldés dátuma: 2010. 05. 05.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek