Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Magyarország számára saját polgárai legyenek a legfontosabbak

Miután a helyére kerül a rendszer, törvényben kell foglalni, hogy a helyben megtermelt élelmiszert ugyanott tudják értékesíteni a magyar gazdák - szögezte le a MAGOSZ elnöke, majd hozzátette: a feltételrendszereket szintén ehhez kell igazítani. A gazda becsülettel éljen meg a munkájából ott, ahol a földjével is gazdálkodik. Jakab István mindettől a vidék további fellendülését várja, mert ha a gazda sikereket ér el településén, akkor gyermekét sem iskolázza be máshova, s nagy valószínűséggel egyéb szükségleteit is otthonában fogja kielégíteni. - Nem szükséges a faluban megtermelt zöldséget vagy gyümölcsöt Európán körbeutaztatni, hogy a falutól tíz kilométerre lévő város piacára eljusson - sorolta szempontjait az elnök, mely szerinte nemcsak a gazdák, de a többi állampolgár érdeke is.
Az országgyűlési képviselő  a tudatos vásárlói magatartást hangsúlyozta, mert sok esetben a fogyasztók fogják eldönteni a gazdák és ezen keresztül a vidék, valamint az ország helyzetét. Mielőtt az emberek leemelnek a polcról egy-egy készterméket, gondoljanak a következőre: ha az általuk választott élelmiszer magyar áru, akkor közvetve ők is hozzájárulnak a hazai munkahelyek megőrzéséhez.
Fenyőházi Tibor, a gazdakörök megyei elnöke korábbi interjújában arról beszélt, hogy hamarosan nyílik Csornán is a vásárlók szempontjából rendkívül előnyös termelői bolt. Jakab István szintén a Kormánytól várja az aktív közbeavatkozást, hogy a megrekedt folyamatokat véghez tudják vinni. - Nem véletlen, hogy akadozik az üzlet nyitása, hisz ehhez nem kapnak segítséget az emberek - szögezte le Jakab István. Az Egyesült Államokban tizenöt esztendeje jól bevált program  a közvetlen értékesítés a farmerek számára, de ők évente kapják a támogatást - mondta a MAGOSZ elnöke.
Beküldés dátuma: 2010. 09. 15.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play