Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Levélsöprés és almaszedés is szerepelt a feladatok között

Beleden tavaly próbálkoztak először olyan sportnap megrendezésével, amelybe a szülőket is bevonták, mert szerintük a játékos feladatokhoz a család legkisebb tagjától kezdve az idősebbekig, mindenki egyaránt szívesen csatlakozik. Gerencsérné Németh Erika elmondta: a feladatsorokat úgy állították össze, hogy ne csak az óvodás gyermekek, hanem az anyukák és az apukák számára is élvezetes legyen, továbbá életkori sajátosságaiktól függetlenül valamennyien el tudják végezni. A csapatoknak nevezniük kellett, aminek egyetlen feltétele volt:  óvodás korú gyermek szerepeljen a társaságban. A legkönnyebb feladatok közé tartozott a pingponglabda-cipelés főzőkanállal,  és ahogy telt az idő, egyre nagyobb koncentrációt és ügyességet igénylő számok következtek. A viccesebb versenyprogramokban fordult elő a lépegető síelés, a zsákhúzás és a talicskatolás – tájékoztatott az óvodavezető.

A Nyitrai família testületileg felvonult a beledi sportcsarnokban: Anita, az édesanya, férje István, valamint a két gyermek: Viktória és a család legkisebb tagja, Zsófia. A védőnőként dolgozó Nyitrainé Horváth Anita a köztük lévő összhang miatt a versenyen jó eredményre számított, s az együttműködésnek az eredményeit a mindennapokban is többször megtapasztalják. Hétköznap a családtagok teszik a dolgukat, ki dolgozik, ki tanul, a kicsi pedig még inkább játszik, de legalább hétvégén közösen szórakozhatnak.
Odoricsné Buthi Krisztina családjának legfiatalabb tagja,  Zalán lett a csapatkapitány. Az óvodást a férj, Buthi Zoltán, valamint a barátnő, Dóri segítette. A „Zalán Golók” fantázianévvel indult csoportosulás tavaly is részt vett a családi napon, s mivel tetszett nekik, idén újból kipróbálták. Annak ellenére, hogy másodszor versengtek, mégsem unták a feladatokat, mert változatosra sikerültek. Utóbbi miatt talán némelyik nagyobb figyelmet is igényelt. Krisztina kettős funkciójában volt jelen, tehát nemcsak mint anyuka, hanem a szociális központ vezetőjeként, hiszen az intézmény minden családi megmozdulást a támogatásáról biztosítja.
Némethné Soós Hajnalka férjével, Miklóssal, valamint a gyerekekkel,  Viktóriával és Ádámmal szorgoskodtak a jobb helyezésért. Az anyuka örült a lehetőségnek, mert  másodikas kislányuknak és nagycsoportos kisfiuknak jó kikapcsolódás a játékos program.

A beledi Egyesített Szociális Központ által nyert pályázati pénzből finanszírozták a helyezettek ajándékait, és a helyi vállalkozók is beszálltak a szponzorok közé. A vendéglősök ingyen büfével várták a mozgás közben megszomjazó gyerekeket, a zöldségtermesztők pedig hazai ízeket kínáltak a fáradt versenyzőknek. A szervezők fő célja az volt, hogy a játékos program révén erősítsék a családok és az intézmény együttműködését, másik nem titkolt szándék pedig a mozgásszegény életmód feloldása. Gerencsérné Németh Erika úgy gondolja, hogy a résztvevők nyeresége nem a díjazottaknak felajánlott tárgyi jutalomban mérhető, hanem  többet érnek az együtt töltött jó hangulatú órák.
Beküldés dátuma: 2012. 10. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés