Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Lelki kaland kezdete az elsőáldozás

- A harmadik osztályos gyermekek azért jártak hitoktatásra három éven keresztül, azért jártak a templomba a szentmisére vasárnapról vasárnapra, hogy akiről tanultak több éven át, azzal most végre találkozzanak. Ez nem véletlenszerű, hanem igazi találkozó, annak összes titkával, varázsával. A gyermeki lélek nagyon érzékeny, tiszta, ártatlan. Ő tud még örülni annak, hogy akiről eddig csak képeket látott, most titokzatos módon találkozik Jézussal, az Isten fiával - hangzott a plébános tolmácsolásában. A gyerekekkel érkező szülők és rokonok a szentgyónáson tisztítják meg lelküket, és tartanak bűnbánatot, mert Jézus mindenkivel találkozni akar - szólt az üzenet.

Bérmálás Kapuváron

Négy iskola 82 diákja részesült a bérmálás szentségében a kapuvári Szent Anna-templomban. Radó Tamás plébános elmondta, hogy a tanulók nyolc éven át készültek tudatosan az eseményre, hogy ne csak vallják hitüket, de életformájukkal is ezt tanúsítsák. A lelkipásztor szerint ha a fiataloknak javul a gondolatiságuk és a beszédmódjuk, akkor jobb lesz a cselekedetük is. - Ez az, amire fel tudják hívni a körülöttük lévő emberek figyelmét is, hogy lehet másként is élni. Ehhez kérik és kapják a Szentlélek Isten mind a hét ajándékát, hogy megvilágosítsa és megerősítse őket, és tudatában legyenek annak a kötelességnek, amelyet most vállalnak. Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

  • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

    Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

További hírek

DANUBIUS play