Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kölcsönös tisztelet az európai nagy családban

Az emberek hajlamosak arra, hogy távolibbnak tekintsék Brüsszelt, vagy az európai uniós tanácskozásokat, pedig az ott hozott döntések – legyen szó a mezőgazdasági ügyekről, a devizahitelek kérdéséről, a bankadóról vagy más egyéb mindennapjainkat meghatározó területről – befolyásolják az életünket.

– Szinte még fel sem dolgoztuk az országgyűlési  választási eredményeket, és ki sem elemeztünk minden helyi eredményt, de már itt vagyunk az európai parlamenti választások kampányában. A Fidesz-KDNP részéről újdonságra nem számíthatunk, mert ugyanazt a módszert fogjuk alkalmazni, mint a korábbi tíz esztendőben. Személyesen biztatjuk a választópolgárokat, hogy ne tekintsék kisebb jelentőségűnek az országgyűlési választásoknál – fogalmazott Gyopáros Alpár. A képviselő szerint tragikus hatással lenne a magyar munkaerőpiacra, ha nem vennénk részt az ország érdekét megkívánó vitákban, és netán kilépnénk a huszonnyolc tagállam általi szövetségből. A Fidesz-KDNP az „arany középutat” tartja járhatónak, amely szerint uniós tagként európai emberek módjára gondolkodjunk, de – kölcsönös tisztelet mellett – a magyar érdekeket kell szem előtt tartani.
– Nem mindegy, hogy a Magyarországnak járó huszonegy európai parlamenti képviselői helyből a Fidesz-KDNP ötöt, vagy éppen tizenötöt szerez meg – hangzott az interjúban. A kormány az európai parlamenti választások után alakul meg. Fontos intézkedések várnak a jogalkotókra: a tapasztalatok függvényében lehet, hogy hozzá kell nyúlni a földtörvényhez, és végre meg kell oldalni a devizacsapdába esett családok ügyét.
Időszerű téma a csornai elkerülőút, illetve a Győr és Csorna közötti gyorsforgalmi út építése, hiszen részben európai uniós forrásból történik a beruházás. Az enyhe télnek köszönhetően jó ütemben halad az építkezés – számolt be a fejleményekről az országgyűlési képviselő. ©MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 05. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés