Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Kisebbségi referens Kapuváron

Hogy ne egyesével futkossanak az érintettek a  polgármesterhez, megbízta Nyári Lászlót, gyűjtse össze az észrevételeket, és értő módon tolmácsolja a városvezetésnek. Azért a romológusra esett a választás, mert a képviselni szándékozott csoportból való, tehát jómaga is cigányember. A volt pedagógust sokan ismerik, és megbíznak benne, ráadásul államigazgatási tapasztalatokkal rendelkezik.
A referens minden héten csütörtökön 9-től 12 óráig várja az érdeklődőket a városháza földszinti “barna”termében. Nyári László leszögezte: nyugodtan jöhetnek hozzá a romák a családban felmerült ügyes-bajos dolgaikkal, legyen az lakás vagy iskoláztatási, vagy megélhetési probléma. A polgármesteri hivatal  előadója szoros kapcsolatot ápol a helyi családsegítővel és a munkaügyi kirendeltséggel, de a cigány kisebbségi önkormányzat alelnökeként is szorgalmazza e területek együttműködését.
A Teleki Blanka-díjjal kitüntetett Nyári László határozatlan időre szóló referensi kinevezéséről megjegyezte: mindkét fél -  az általa képviselt cigányság és a polgármesteri hivatal - kölcsönös megelégedése és őszinte hozzáállása mellett szeretné végezni munkáját.
Beküldés dátuma: 2010. 12. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért Kapuváron

  Dr. Benedek Zoltánt néhány hónapja keresték fel a fogyatékkal élőket segítő civil szervezetek képviselői.

 • Infrastrukturális és tárgyi fejlesztések a kapuvári kórházban

  A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben az utóbbi időben nem volt szükség arra, hogy emberhiány miatt drasztikusan megváltoztassák a munkaidő-beosztást, az újonnan belépők kedvéért csak kisebb műszakváltásokra került sor.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

Hirdetés
DANUBIUS play