Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kapuvárra látogatott a német küldöttség

Bad Liebenzell polgármestere nemrég járt először Magyarországon, így a kapuváriakkal is csak néhány napja ismerkedett meg. A németországi település polgármestere várakozva tekintett magyarországi élményei elé.

– Régi kapcsolatunk megőrzése és megerősítése érdekében érkezett Kapuvárra Bad Liebenzell polgármestere. Dietmar Fischer és kísérete kétnapos látogatáson vettek részt – mondta televíziónknak Najdek Lászlóné. Kapuvár nemrég megválasztott képviselője nagyon örül annak, hogy első közéleti megbízatása épp a munkahelyéhez irányította, ugyanis abban a kintüntetésben részesült, hogy ő kísérhette a német küldöttséget a Proverthába. A vendégek délután megtekintették a Lumniczer Sándor Kórházat, ahonnét Tóth Imrével átsétáltak a Rábaközi Múzeumba. A külföldi delegációt másnap Budai Imre alpolgármester navigálta Fertődre és környékére.
Dietmar Fischer 2014 januárja óta vezeti a Fekete–erdő északi bejáratánál lévő 9500 fős települést. A szabadstranddal és termálvízzel rendelkező fürdővárosban jól kiépített gyalog- és kerékpárutak taláhatók. Az önkormányzat nagy hangsúlyt helyez a gyógyturizmusra, így ez a fő profiljuk. Dietmar Fischer több lehetőséget lát a Bad Liebenzall és Kapuvár közötti együttműködésre. Ilyen például az ifjúsági cserekapcsolatok továbbfejlesztése. Ezen a téren már megtették a kezdeti lépéseket, mert a nyár folyamán nemzetközi találkozón vettek részt a német és magyar diákok. A kapuvári termálfürdő szintén érdekli a külföldi partnert, aki további együttműködési lehetőséget lát a kultúra, valamint a gazdaság területén; utóbbit akár járási szintre kiterjesztve.
Bad Liebenzall polgármestere szerint az lenne az ideális, ha legalább évente egyszer találkoznának egymással a hazai és a külföldi partnerek. Az első ciklusát betöltő német politikus korábban a magángazdaságban tevékenykedett, s mivel sok lehetőséget lát mostani munkájában, számtalan tervet dédelget.

Beküldés dátuma: 2014. 11. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés