Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Kapuvár megbecsüli kiváló gimnazistáit

Idén ősszel ismerték el a városban tanuló, kiváló iskolai és sport eredményt elért fiatalokat. Kameránkkal felkerestük a helyi gimnázium tehetséges diákjait, akik valamennyien megtapasztalták, hogy a középfokú intézmény magas szintű képzést biztosít a tanulók részére.

Pantelics Bence nemrég ünnepélyes keretek közt vehette át a Kapuvár Város Érdemes Sportolója kitüntetést. A Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium tanulója a karate sportágban elért kiemelkedő eredményeiért kapta a városi elismerést. A gimnazista több mint tíz esztendeje kötelezte el magát a küzdősporttal, 2008 óta pedig rendszeresen versenyez. A szakmai berkekben jól ismert Pantelics Péter nem erőltette fiának az edzéseket, ezért többféle sportágat is kipróbált, mielőtt megkedvelte volna a karatét.

Pantelics Bence a tavalyi Ifjúsági Európa-bajnokságon küzdelemben második helyen végzett, formagyakorlatban pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A -70 kg-os súlycsoportban versenyző fiatal idei szériája sok sikert hozott: A 2015-ös diákolimpiai döntőt az élen fejezte be, és küzdelemben szinte az összes megmérettetést megnyerte, formagyakorlatokból pedig a második és harmadik helyen végzett. A tizenhat esztendős sportoló két év múlva indulhat a fekete övért.

Nagy Petra a Pátzay Pál Általános Iskolát majdnem színötössel fejezte be, csak testnevelésből kapott négyes osztályzatot. A nyolcadik után a Felsőbüki Nagy Pál Gimnáziumban folytatta tanulmányait. Azért erre az intézményre esett a választása, mert ismerősei csak jót mondtak az iskoláról, és az sem utolsó szempont, hogy lakóhelyén tud tanulni. Petra szerint a humán és a reál oktatás egyaránt magas színvonalú a gimnáziumban, ahol családias légkör uralkodik. A Sedes Sapientiae Ösztöndíjas diák az érettségi után az orvosi egyetemre készül.

Molnár Noémi Lili szintén megkapta a középfokú oktatási intézményben tanuló fiatalok által pályázható ösztöndíjat. A diák az ötödik osztályt már a Felsőbüki Nagy Pál Gimnáziumban kezdte el. A döntésben az segített, hogy unokatestvérei ugyanezt az utat járták be, azonkívül vonzotta a nyelvtanulási lehetőség. A középiskolában magasabb követelmények elé állították, de a tanárok többsége segítőkész, ezért megkönnyítették neki a beilleszkedést. A 12/A osztályos lány jövő tavasszal fog érettségizni. A kick-box országos bajnokságának második, illetve harmadik helyezettje betegség és sérülés miatt idén csak két versenyen vett részt. Lili indíttatása egyértelmű, hisz a családfő, Molnár Sándor szintén ismert sportolója a városnak. A gimnazista a középiskola befejezése után a soproni Nyugat-magyarországi Egyetem természetvédelmi-mérnöki szakára készül.

Lukácsi Tünde a Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium végzős osztályába jár. Előtte a Pátzayban tanult, ahol kitűnő eredménnyel végzett, így a nyolcadik végén megkapta az intézmény legrangosabb díját is. A tanuló tavaly szeptemberben letette az angol középfokú nyelvvizsgát, idén májusban pedig eredményesen teljesítette az angol középszintű érettségi vizsgát. Nem sokáig tétlenkedett, mert ősszel németből tett eleget a középszintű nyelvvizsga követelményeinek. Tündét tehetsége mellett szorgalma sosem hagyta el. Úgy véli, hogy az órán való odafigyelés és a kellő időráfordítás meghozza a kívánt eredményt. A Sedes Sapientiae Ösztöndíjpályázat nyertesének a napi három-négy órás tanulás után a pénteki kóruspróbára is marad energiája, mert az ének számára a kikapcsolódást jelenti. A gimnazista a középiskola sikeres befejezése után valamelyik egyetem pszichológia szakára készült.

A kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium idéntől felvételi előkészítő tanfolyamot indít a nyolcosztályos általános iskolába járó diákok számára. Bernád Csaba igazgató televíziónknak elmondta: nem a tananyag újbóli átadására törekednek, hanem olyan plusz információt közvetítenek, mellyel a jelentkezők maximalizálhatják felvételi pontszámaikat. Az órákat szerdánként negyed öttől tartják a gimnáziumban, de a foglalkozásokra menet közben is be lehet kapcsolódni.

Beküldés dátuma: 2015. 11. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés
DANUBIUS play