Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Játékos sportverseny területi fordulója Kónyban

Varga Zoltán, a csornai Rákóczi-iskola testnevelő tanára átadta  a versenyről készült jegyzőkönyv egy-egy példányát a csapatvezetőknek, hogy ez alapján is elemezzék a tanulók szereplését. Ötödik helyen végzett a rábatamási Móra Ferenc Általános Iskola csapata, de náluk valamivel jobban versenyeztek a szili Szent István Körzeti Általános Iskola tanulói, ezért ők negyedikek lettek. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a csornai II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási központ alsósai állhattak fel, a Széchenyi István Körzeti Általános Iskola diákjai pedig a második helyet szerezték meg. A január végén megrendezésre kerülő megyei döntőn a körzetet a győztes kónyi Deák Ferenc Általános Iskola csapata képviselhette.
Az első helyezést elért, lányokból és fiúkból álló, tizennyolc fős kónyi csoport működéséről Varga Katalin pedagógus beszélt. A területi fordulón résztvevő játékosok tíz versenyszámot teljesítenek, melyben a gyerekek  gyorsaságát és a pontosságát mérik össze. A február végi országos elődöntőre a megyei rangadón túljutott két legjobb csapat mehet tovább. A bajnokságok közeledtével nem elegendő a heti két foglalkozás, ezért ilyenkor gyakoribbá válnak az edzések. A többfordulós versenysorozat végére a gyermekek elfáradnak, ezért kreatívabb feladatokkal teszik változatosabbá a gyakorlást. Varga Katalin szerint ha minden diák kihozza magából a maximumot, minden megmérettetésen  meglesz az eredmény.


Beküldés dátuma: 2011. 01. 26.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek