Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Ivóvízhálózat öblítési munkák Csornán

A közelmúltban megtörtént a csornai vízműtelep ellenőrzése, megvizsgálták a kutakat és a szivattyúkat. A Pannon-Víz Zrt. Csornai Üzemmérnökségének vezetője leszögezte: a fogyasztóknak nyáron sem kell vízhiánnyal számolnia.

A nyári csúcsidényhez képest a téli és a tavasz időszakban lényegesen csökken a lakosság vízfogyasztása. A csornai ivóvízellátó-rendszeren naponta 1600 – 1700 m3 víz folyik át, s ez a mennyiség nyáron akár 2500 m3-re is emelkedhet. Ahhoz, hogy a vízellátó-rendszer a megnövekedett vízmennyiséget biztosítani tudja, a szakembereknek előre fel kell készülniük – tájékoztatta a tévénézőket Bertha Zoltán. Április utolsó hetében kezdődik az ivóvízhálózat öblítése. A műveletet az esti, éjszakai órákban végzi a Pannon-Víz, így a reggeli vízvételezési időszakra már helyreáll a rend. A nagy átmérőjű vezetékeket speciális technológiával, öblítőszivacsok alkalmazásával tisztítja a cég. A mosatások megkezdésétől, az éjszakai órákat követően, Csornán átmeneti nyomáscsökkenésre, és a víz minimális elszíneződésére lehet számítani – közölte az üzemmérnökség vezetője. A Pannon-Víz erre az átmeneti időszakra kéri a lakosság szíves türelmét.

Beküldés dátuma: 2014. 04. 22.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért Kapuváron

  Dr. Benedek Zoltánt néhány hónapja keresték fel a fogyatékkal élőket segítő civil szervezetek képviselői.

 • Infrastrukturális és tárgyi fejlesztések a kapuvári kórházban

  A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben az utóbbi időben nem volt szükség arra, hogy emberhiány miatt drasztikusan megváltoztassák a munkaidő-beosztást, az újonnan belépők kedvéért csak kisebb műszakváltásokra került sor.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

Hirdetés
DANUBIUS play