Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ingyenes keresztféléves képzések a Berg Gusztáv Szakképző Iskolában

A Soproni Szakképzési Centrum Berg Gusztáv Szakképző Iskolája többféle szakmai képzést indít felnőttek számára. A hónap végén induló képzések jelentkezési határideje február 25-e. A részvétel feltétele nyolc osztályos általános iskolai végzettség, illetve egészségügyi alkalmassági vizsgálat.

Berg Gusztáv Szakképző Iskola tavaly indított először keresztféléves képzéseket az intézményben, ezért amikor a Rábaközi Televízió kamerája Kapuváron járt, épp vizsgaidőszak volt. Nagyné Szabó Nikoletta igazgató elmondta, hogy három szakmát szeretnének indítani: a festő-mázoló-tapétázót, a kereskedelmi-értékesítőt és az asztalost. A felnőttképzési szerződés alapján szervezett, egyéves rövidített iskolarendszerű képzés heti két-három napos elfoglaltságot jelent a résztvevőknek. Az iskola keretein belül tesznek eleget az összefüggő szakmai gyakorlatnak. 2025 februárjában teheti le a szakmunkásvizsgát és szerezheti meg a szakmai végzettséget az, aki most kezdte el a tanulmányait.
Új dolog a három hónapig tartó üzletvezető képzés. A programkövetelmény magában foglalja a szakmai képzés tartalmi követelményeit és a szakmai képzéshez kapcsolódó – a szakmai képzéstől elváló és függetlenül szervezett - képesítő vizsga megszervezéséhez szükséges feltételek és a képesítő vizsga vizsgatevékenységeinek részletes leírását. Az üzletvezető képzés előfeltétele a kereskedelmi végzettség, valamint legalább egy éves, kereskedelemben eltöltött gyakorlat.
Az intézmény várja a jelentkezőket. A jelentkezési lapot az iskola honlapjáról lehet letölteni, illetve bővebb információ kérhető személyesen a Berg Gusztáv 2. szám alatt megtalálható intézményben. Az iskola telefonszáma: +36 70/199-67-74

Beküldés dátuma: 2024. 02. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play