Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Három szakaszban újul meg a csornai Toldi utca

Régóta húzódó problémája Csornának a gödrökkel teli, hepehupás, már-már járhatatlan Toldi utca, hiszen sokan közlekednek, illetve autóznának rajta. Gyopáros Alpár alpolgármester már a 2006-os helyhatósági választásokra készülve megfogadta a csornaiaknak, hogy rendbe teszik az utat, s mint mondta, egyébként is a szívügyének tekinti az ígéret betartását, hiszen annak a körzetnek a lakói választották meg egyéni önkormányzati képviselőnek, amelyen áthalad a város kezelésében lévő említett útszakasz. Mivel a Toldi utca több mint egy kilométer hosszú, a település egy ütemben képtelen felújítani - jegyezte meg a képviselő. A három szakaszra bontott munka 2007-ben  el is kezdődött, melynek eredményét már élvezhetik a Jázmin és a Sport utca között közlekedők. A felújítás közel 750 méter hosszan folytatódik az Egerfa utcáig terjedően, mely 100 millió forintnyi költséget igényel, ezért pályázatra volt szüksége a városnak. Gyopáros Alpár örömmel jelentette be: A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség 68,5 milliót biztosít a célra az uniós forrásból, a maradék 25 százalékot pedig az önkormányzatnak kell hozzátennie. Összetett a munka, hiszen teljesen új alapot kell építeni, amire  három réteg aszfalt fog kerülni. A vízelvezetést szintén meg kell oldani, valamint ügyelnek a szegélyező zöld területek szép kialakítására is. - Természetesen nem mondunk le a harmadik ütemről sem, vagyis az Egerfa utcai folytatásról, amire a következő években pénzt és energiát kell szánni - hangzott a nyilatkozatban. Az Egerfa-Szeder-Toldi utcai kereszteződés jelenlegi állapotában nem felel meg az elvárásoknak, ezért biztonságosabb csomóponttá építik át. Gyopáros Alpár a határidőkkel kapcsolatban elmondta:  a pályázat eredetileg szeptemberi kezdésről szólt, de mivel egy hónappal később született meg a döntés, legkorábban október elején indulnak a munkálatok. Amennyiben az időjárás is lehetővé teszi, a beruházás nagy részét még az idén elvégeznék, hogy jövő tavasszal folytatva, legkésőbb 2011 június elején befejezzék.
A sűrű fékezések és sávváltások jelentősen megviselik a belvárosi csomópontok, lámpás kereszteződések és vasúti átjárók előtti útszakaszok állapotát. Gyopáros Alpár beszámolója szerint legutóbb a nyugati körforgalomnál történt útbeszakadás. Az országgyűlési képviselő levélben fordult az állami közútkezelőhöz a sürgős beavatkozásért, valamint az összes nyomvájó megszüntetéséért. A kht.augusztus közepén elhárította a balesetveszélyes állapotot a körforgalomnál, a többi hiba javítását pedig ősz elejére ígérte. - Minket csornaiakat ez annyiban érint, hogy a két körforgalom közötti szakaszon szinte teljes útfelújítás fog megtörténni - reagált televíziónknak Gyopáros Alpár. Fontosnak tartotta hozzátenni: ez nem váltja ki a Csornát elkerülő út megépítésének előkészítését, s a tényleges kivitelezés pedig akár egy év múlva elkezdődhet.
A bevezetőben említett szürke  Mondeo sofőrje átment a vizsgán, mert  kicsiny ponttá zsugorodva, minden baj nélkül eltűnt a kamera látószögéből az út végéhez érve, s reményeink szerint a megújuló Toldi utca is legalább ilyen jól teljesít az arra lakók és közlekedők megelégedésére.
Beküldés dátuma: 2010. 09. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play