Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Fogászati kezelőegységet adtak át Bágyogszováton

A fiatalok szívére nem lehet hatni, így később is előfordulhat, hogy szülőfalujukon kívül találja meg őket a szerelem, ezért valamelyik nagyvárosban képzelik el a jövőjüket. Gyopáros Alpár ugyanakkor szeretné, ha a jelenlegi önkormányzati ciklus végére oly mértékben javulna az életminőség Bágyogszováton is, hogy minél kevesebben hagynák el azt a települést, ahol felnőttek.

A Kormány azért indította el a Magyar Falu Programot, hogy az önkormányzati vagy egyéb egyházi, esetleg civil szervezetek szolgáltatásain keresztül érjen el olyan minőségi javulást az ötezer lélekszám alatti településeken, hogy jelentősen csökkenjen vagy inkább megszűnjön az elvándorlás. Gyopáros Alpár, a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos mindezekről a bágyogszováti orvosi eszköz átadóünnepségen beszélt.
– Bágyogszovátnak a fogorvosi kezelőegységen kívül is nagyon sok eredményes pályázata volt a tavalyi évben. A Magyar Falu Program keretében újul meg 15 millió forintból a kultúrház, további 15 millió forintért fogják beszerezni azt a traktort, melyet a közterületek karbantartására szeretnének használni, de említhetném a temetőfejlesztési pályázatot, a járdafelújítást, az óvoda udvarának fejlesztését is. Összességében több mint 70 millió forintot nyert a község (30 milliót az egyházközség, 40 milliót pedig az önkormányzat) a tavalyi évben csak a Magyar Falu Programból, amihez gratulálok a település önkormányzatának és minden lakójának – fogalmazott a térség országgyűlési képviselője, aki arra ösztönözte a kistelepülések polgármestereit, valamint az orvosokat, hogy éljenek az egészségügyi beruházások keretében kiírt pályázati lehetőségekkel.
Nagyné Molnár Ildikó megköszönte a Kormány értékmentő munkáját, mellyel hozzájárul a kis települések lakosságának egyben tartásához, valamint a 21. századi környezet megteremtéséhez.
– Nekünk, akik szeretünk faluközösségben élni, és akik kötődünk Bágyogszováthoz, ez nagyon fontos. Nagyon fontos, az is, hogy nem tőlünk messze döntik el, hogy mire írnak ki pályázatot, hanem közvetlenül a falu vezetésével, a civil szervezetekkel, képviselőkkel kommunikálva mérik fel a valós igényeket – mondta Bágyogszovát polgármestere, kiemelve Gyopáros Alpár munkáját, aki térségi és országos szinten is összefogja és koordinálja a falvak és városok fejlesztését.

Beküldés dátuma: 2020. 02. 05.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért Kapuváron

  Dr. Benedek Zoltánt néhány hónapja keresték fel a fogyatékkal élőket segítő civil szervezetek képviselői.

 • Infrastrukturális és tárgyi fejlesztések a kapuvári kórházban

  A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben az utóbbi időben nem volt szükség arra, hogy emberhiány miatt drasztikusan megváltoztassák a munkaidő-beosztást, az újonnan belépők kedvéért csak kisebb műszakváltásokra került sor.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

Hirdetés
DANUBIUS play